Parama dėkojame




Sprogimas

Prancūzija: nuo birželio 25 iki liepos 5 d. grįžta „Bažnyčių naktis“

naktisBus galima susipažinti su bažnyčiose saugomo kultūros paveldo objektais, vyks koncertai, parodos, ekskursijos. Vakarais bus skaitomos Biblijos ištraukos, maldos, giedamos religinės giesmės.

Šimtai atidarytų bažnyčių, kurių plačiai atvertos ir apšviestos durys laukia tikinčiųjų ir netikinčių, lankytojų ir smalsuolių kviesdamos juos ne tik dvasiniam, bet ir meniniam bei kultūriniam apmąstymui. Tai – „Bažnyčių naktis“, iniciatyva, kurią Prancūzijos vyskupų konferencija pradėjo  2011 m. Šiais metais grįžusi iniciatyva vyks įvairiose šalies vietose nuo birželio 25 iki liepos 5 d.

Programoje numatoma, kad iniciatyvoje dalyvaujančiose kulto vietose bus galima susipažinti su bažnyčiose saugomo kultūros paveldo objektais, vyks koncertai, parodos, ekskursijos. Vakarais bus skaitomos Biblijos ištraukos, maldos, giedamos religinės giesmės, kad lankytojas galėtų išgyventi ir dvasinio pakylėjimo akimirką, kuri jam padėtų suprasti, jog įeiti į bažnyčią tai reiškia būti priimtam Bažnyčios.

Bažnyčiose visada kūrė menininkai, jos buvo sakralaus meno buveinės, susitikimo su Dievu vieta.  Jose esantis bažnytinis paveldas – tai ne tik saugomi seni kūriniai, tačiau ir integrali nacionalinės tapatybės dalis, priminimas apie liturgijas, jas lydėjusias pamaldumo praktikas, gyvavusias šalyje. „Eiti į priekį galima tik pažįstant savo šaknis“, – rašoma Prancūzijos vyskupų konferencijos puslapyje. Be to, „Bažnyčių naktis“ suteikia galimybę kurti santykius šalyje, tarp menininkų, institucijų, kultūros asociacijų, parapijų ir gyventojų.

Šio renginio tikslas – padėti atrasti ir pažinti kulto vietas, atskleisti jose švenčiamos liturgijos prasmę, suteikti galimybę išgyventi kontempliacijos akimirką per įvairias meno formas ir parapijiečių svetingumą. Taip kiekviena bendruomenė galės patirti priėmimo misijos grožį atverdama savo bažnyčios duris, kad priimtų praeivį ir pasitiktų įeinantįjį. Ir ne tik  – tai dvigubas žingsnis, įvykstantis įeinant ir išeinant. Lankytojas, dalyvaujantis „Bažnyčių naktyje“, išsineš dalelę grožio, kurį patyrė, ir paliks savo širdies dalelę šventovėse. Krikščionys, praeiviai, smalsuoliai, politikai, menininkai – visi kviečiami peržengti susitikimo, dialogo, dalijimosi, atradimo slenkstį. (DŽ/Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode