Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius prašo melstis už Mianmarą, atverti širdis pabėgėliams

mianPo kartu su Šv. Petro aikštėje buvusiais romiečiais ir piligrimais kalbėtos „Viešpaties angelo“ maldos popiežius paminėjo Mianmaro vyskupų prašymą, kad šalies kariuomenė nešaudytų į maldos namus, gerbtų juos kaip neutralias prieglobsčio vietas. Paminėta ir Pasaulinė pabėgėlių diena, kasmet birželio 20-ąją minima Jungtinių Tautų Organizacijos iniciatyva.

„Savo balsu pritariu Mianmaro vyskupams“ – sakė popiežius Pranciškus, – „kurie praėjusią savaitę paskelbė kreipimąsi į visą pasaulį, atkreipdami dėmesį į tūkstančių iš namų išvarytų ir nuo bado mirštančių tos šalies žmonių kančias. „Mes maldaujame“ – rašo jie – „kad būtų sukurti humanitariniai koridoriai ir kad bažnyčios, pagodos, vienuolynai, mečetės, šventyklos, taip pat mokyklos ir ligoninės būtų gerbiamos kaip neutralios prieglobsčio vietos“. Tegul Kristaus Širdis vadovauja visoms širdims ir teatneša taiką į Mianmarą“, – kalbėjo Pranciškus.

Po vidudienio maldos popiežius taip pat priminė sekmadienį minimą Pasaulinę pabėgėlių diena. „Šiandien minime Jungtinių Tautų Organizacijos įvestą Pasaulinę pabėgėlių dieną, kurios tema „Visi kartu galime daug pakeisti“. Atverkime savo širdis pabėgėliams, su jais kartu liūdėkime ir džiaukimės, mokykimės iš jų drąsaus atkaklumo. Šitaip visi kartu ugdysime žmoniškesnę visuomenę, kuri bus kaip viena didelė šeima.“ (JM / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode