Sprogimas

Vysk. Duffé: iššūkis – keliauti kartu su migrantais

issukisŠventojo Sosto Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasterijos sekretorius kalba apie svarbą gerbti migrantus, jų orumą ir tikisi, kad kampanija „Dalytis kelione“ nesibaigs, o tęsis dalijantis viltimi.

Kiekvienas migrantas leidžiasi į savo kelionę, atsineša savo patirtį, yra išgyvenęs skausmą ir viliasi, kad bus laikomas ir pripažįstamas jo žmogiškasis orumas, kad jis bus priimtas. Vyskupas Bruno Marie Duffé, Šventojo Sosto Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasterijos sekretorius, pakartoja tai, ką jau buvo sakęs prieš porą dienų spaudos konferencijoje baigiantis „Caritas internationalis“ surengtai kampanijai „Dalytis kelione“, kurią 2017 m. rugsėjo 27 d. pradėjo popiežius Pranciškus ir kuri baigiasi birželio 20 d.: kaip niekad svarbu, kad žmonės galėtų išskleisti savo talentus ir juos puoselėti, niekada nepamirštant, kad būtina ginti žmogaus orumą.

Ši kampanija daugeliui padėjo pažvelgti į migrantus nauju žvilgsniu, gerbiant jų teises, talentus, pripažįstant, kad jie turi praeitį ir viltį. „Dalytis kelione“ – dalytis migracijos patirtimi – reiškia susitikti, išgyventi abipusį svetingumą ir atrasti žinią, kurią su savimi atsineša kiekvienas migrantas. Tai susitikimas, kuris keičia požiūrį į migruojančius žmones, leidžia išgyventi bendrą istoriją, sako vyskupas Duffé. Svarbus aspektas – kreipti dėmesį į migracijos priežastis. Tai dar vienas kampanijos iššūkis. Kaip sako popiežius Pranciškus, reikia priimti, saugoti, integruoti migrantus, stengtis labiau pažinti jų šalis, kontekstą, aplinkybes. Bandykime galvoti apie bendradarbiavimą su šiomis šalimis, įvertinkime galimybes padėti jiems grįžti į savo žemę, jei jie nori, padėkime jiems dalyvauti atkuriant savo šalis, sakė vyskupas Duffé, išskirdamas kelių šalių migrantus: atvykstančius iš Sirijos ir Irako. Pasak jo, turime galvoti apie šias šalis, jaunimo ateitį, bendradarbiavimą. Bažnyčios, religijos atlieka ypatingą vaidmenį ir turi prisiimti atsakomybę už šį susitikimą ir būsimą bendradarbiavimą.

Vyskupas Bruno Marie Duffé pabrėžia, kad birželio 20 d. baigiasi kampanija, trukusi ketverius metus, tačiau mes ir toliau kartu mėginsime įveikti šį iššūkį, eisime kartu su migrantais vilties ir taikos keliu. Žmogaus istorija – tai susitikimo, abipusės pagarbos istorija. Po pandemijos visi viliasi gyventi vėl paprastai, broliškai kitokioje – taikesnėje – visuomenėje, kuri leistų visiems gyventi oriai. Reikia saugumo, vietos gyventi kartu ir kartu kurti brolišką visuomenę – tokia žinia šiandienai ir rytojui. Tęsiant kampaniją dalytis kelione reiškia dalytis viltimi, apibendrina Šventojo Sosto Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasterijos sekretorius. (DŽ / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode