Sprogimas

Popiežius: meilė keičia pasaulį, bet pirmiausia – mus pačius

paciusPopiežius Pranciškus pasiuntė video sveikinimą ekumeninio charizminio judėjimo „John 17 Movement“ nariams, dalyvaujantiems Niujorko kunigų seminarijos patalpose vykstančiose rekolekcijose.

Šis judėjimas susikūrė JAV 2013-aisiais – popiežiaus Pranciškaus išrinkimo metais. Jo nariai meldžiasi už krikščionių vienybę. Judėjimo pavadinimas – tai nuoroda į Evangelijos pagal Joną septynioliktajame skyriuje užrašytą Kristaus – Aukščiausiojo Kunigo – maldą ir žodžius „tegul visi bus viena“ (Jn 17, 21).

Ispaniškai kreipdamasis į judėjimo narius ir į kartu su jais rekolekcijose dalyvaujantį Niuarko arkivyskupą kardinolą Josephą Williamą Tobiną, popiežius padėkojo už liudijimą ir maldą. “Jūsų judėjimas”, – sakė popiežius, – “tai žmonės, kurie susėdę prie stalo, pietaudami, gerdami kavą arba valgydami ledus, supranta, kad visi yra broliai ir kad jų brolystės pagrindas yra ne odos spalva, kilmė ar būdai, kuriais jie išgyvena savo tikėjimą, bet buvimas vieno Tėvo vaikais. Ir net jei žmonės dėl karo ar skurdo neturi nei stalo, nei kavos ar ledų, jie vis tiek yra broliai. Reikia šią tiesą skelbti visiems žmonėms."

Neturi reikšmės nei kilmė, nei tautybė, nei odos spalva, nes visi esame vieno Tėvo vaikai, pakartojo Pranciškus. Meilei nereikia gilių teologinių žinių, nes meilė – tai visų pirma  gyvenimo susitikimas. Pirmiausia – tai susitikimas su Viešpačiu Jėzumi, o iš susitikimo su Jėzumi gimsta tikrumas, kad visi esame broliai ir seserys, vieno Tėvo vaikai. Jei dalijamės meile – galime pakeisti pasaulį! Meilė gali pakeisti pasaulį, bet pirmiausia ji keičia mus pačius.

Popiežius paminėjo, kad buvo planuotas asmeniškas jo susitikimas su „John 17 Movement“ nariais. Jie turėjo atvykti į Romą ir būti priimti popiežiaus audiencijoje. Dėl pandemijos teko numatytą susitikimą atidėti. Popiežius pažadėjo judėjimo narius priimti, kai tik sąlygos leis, galbūt dar šiais metais. (JM / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode