Parama dėkojame




Sprogimas

Libano maronitų patriarchas: „Esame nemirštanti tauta“

libanoMaronitų patriarchas atnaujina Libano paaukojimą Nekalčiausiajai Marijos Širdžiai.

Libano kardinolas Béchara Boutros Raï, Antiochijos maronitų patriarchas, atnaujino Libano ir visų Artimųjų Rytų paaukojimo Nekalčiausiajai Marijos Širdžiai aktą sekmadienį aukodamas Mišias Libano Dievo Motinos šventovėje Harisoje. Liturgijoje dalyvavo apaštališkasis nuncijus Libane arkivyskupas Joseph Spiteri, tikintieji, susirinkę iš įvairių regionų. Homilijoje patriarchas dar kartą pasmerkė politikų veiksmus, kurie atstovauja vien savo, o ne šalies interesams.

Kalbėdamas apie sekinančią Libano krizę, kardinolas paminėjo, kad šalis atsidūrusi aklavietėje, daromi trukdžiai naujos vyriausybės formavimui, mėginama atidėti parlamento ir prezidento rinkimus, numatytus 2022 m., sužlugdyti sistemą šalyje, kuri mini nepriklausomybės šimtmetį. „Esame tauta, kuri nemiršta“, – sakė patriarchas, – „neleisime, kad šis planas sužlugdyti šalį būtų įgyvendintas.“

Kardinolas meldėsi, kad visos regiono tautos būtų išlaisvintos nuo nuodėmių, kurios neša susiskaldymus, agresiją, smurtą. Susirinkę tikintieji meldėsi, kad šalies neapimtų toks konfliktas, koks nualino kaimyninę Siriją. Kardinolas konsekracijos metu paminėjo ir musulmonus, pabrėždamas, kad Libanas – vienintelė šalis, kur Viešpaties Apreiškimo iškilmę kovo 25 d. kaip nacionalinę šventę švenčia ir krikščionys, ir musulmonai.

Birželio 9 dieną Maronitų Bažnyčia pradėjo kasmetinį Vyskupų sinodą. Pirmoji jo dalis skiriama rekolekcijoms, kurioms vadovaus Harisos šventovės rektorius kun. Fadi Tabet.  (DŽ / Fides)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode