Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius: Afrikai reikia taikos, o ne karo

afrikaiPopiežius Pranciškus sekmadienį išsakė skausmą dėl Burkina Fase neseniai surengto naujo teroristinio išpuolio, kurio metu nužudyta apie 140 žmonių.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Burkina Faso rytuose ginkluoti užpuolikai Jagos provincijoje įsiveržė į Solano kaimelį, beatodairiškai žudė visus, kuriuos užklupo. Skelbiama apie mažiausiai 132 žuvusius asmenis, įskaitant septynis vaikus, ir apie keturiasdešimt sužeistų.

Burkina Faso vyriausybė užpuolimą pavadino pražūtingiausiu kovotojų veiksmu per pastaruosius metus ir paskelbė trijų parų gedulą visoje šalyje.

Ataką Jagos provincijoje įvykdė teroristai, tačiau jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės.

Pasak krašto vyriausybės, ginkluoti kovotojai apsupo kaimą naktį į šeštadienį netoli Nigerio sienos, Burkina Faso šiaurės rytų vietovėje, kurioje įsikūrusios džihadistų stovyklos.

Nors regione tarnauja tūkstančiai JTO taikos karių, nuo metų pradžios stipriai išaugo su „Al-Qaeda“ ir Islamo valstybe susijusių džihadistinių grupuočių vykdomi teororistiniai užpuolimai Vakarų Afrikos Sahelio regione, ypač Burkina Fase, Malyje ir Nigeryje. Džihadistų smurto veiksmai per pastaruosius dvejus metus privertė daugiau kaip milioną žmonių apleisti savo gimtines.

„Trokštu užtikrinti savo maldą už skerdynių Burkina Faso gyvenvietėje aukas. Esu arti jų šeimų narių ir viso krašto žmonių, kurie labai kenčia nuo pasikartojančių atakų. Afrikai reikia taikos, o ne karo“, – pasakė sekmadienį popiežius Pranciškus.

Kalbėdamas sekmadienį po vidudienio maldos popiežius taip pat paprašė neužmiršti maldų už kitus pasaulio regionus, kenčiančius nuo konfliktų ir neramumų. „Ypač melskimės už Šventąją Žemę ir Mianmarą“, – pridūrė popiežius. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode