Sprogimas

Ruošiamasi artėjančiam šildymo sezonui: tikimasi išlaikyti mažiausią kainą

Artėjant naujajam šildymo sezonui, UAB „Mažeikių šilumos tinklai“ vyko Mažeikių rajono savivaldybės, bendrovės vadovų ir daugiabučius gyvenamuosius namus bei biudžetines įstaigas administruojančių, prižiūrinčių įstaigų atstovų pasitarimas. Aptarti pasiruošimo šildymo sezonui klausimai, svarstytos galimybės, kaip sumažinti gyventojų ir įstaigų finansinę naštą kylant kainoms, brangstant biokurui.

Pasitarime dalyvavo Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, UAB „Mažeikių šilumos tinklai“ generalinis direktorius Arūnas Čekanauskas, komercijos direktorius Ramūnas Steponavičius, UAB „Tavo pastogė“ direktorė Vaida Gureckytė, UAB „Admituras“ direktorius Antanas Barvydis, UAB „Elotus“ generalinis direktorius Vidmandas Stonkus, įmonių ir įstaigų specialistai.

Dėl nestabilios ekonominės padėties pasaulyje, Ukrainoje tebevykstant karo veiksmams, jaučiami pokyčiai įvairiose gyvenimo srityse. Ne išimtis ir šilumos ūkis. Kylančios kainos, brangstantis kuras ir kiti veiksniai verčia nerimauti ir ieškoti išeičių, kad mokestis už šildymą netaptų gyventojams ir įstaigoms nepakeliama finansine našta.

Ruošiantis naujajam šildymo sezonui keičiamos šilumos trasos, montuojamos naujos, modernizuojami šilumos punktai. Tai leidžia pagerinti šilumos paskirstymą butuose, automatiškai reguliuoti šildymo sistemą, priklausomai nuo lauko išorės temperatūros. Taip pat šiemet gali tekti sumažinti tiekiamos šilumos į daugiabučius temperatūrą bent vienu–dviem laipsniais, išlaikant higienos normų reikalavimus.

Prie šilumos kainų stabilizavimo gali prisidėti ir patys gyventojai, taupydami šilumos energiją. Vienas iš būdų – langų sandarinimas, kamšymas, patalpų vėdinimas, atveriant orlaides tam tikrą laiką, o išvėdinus uždarant, šilumos reguliavimas. Kitas būdas – skolų už šildymą likvidavimas. Taip pat gaunantiems mažesnes pajamas šildymo išlaidos kompensuojamos, tačiau gyventojai negali būti skolingi už butą, todėl prieš kreipiantis dėl kompensacijos būtina skolas sumokėti.

Tikimasi, jog šildymo kaina Mažeikiuose ir toliau išliks viena mažiausių šalyje, nors ji neišvengiamai kils, nes kyla biokuro kaina, jaučiamas jo stygius. Pritrūkus biokuro Mažeikiuose šilumos tiekimas būtų užtikrintas deginant krosninį kurą.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode