RETRO

Techninės pagalbos neįgaliesiems naujovės

pagalbosLiepos 26 d. į Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos centrą su aktualia informacija atvyko Klaipėdos Techninės pagalbos neįgaliesiems centro prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Viešųjų paslaugų teikimo skyriaus socialinės priemonės vykdymo koordinatorė Klaipėdos apskrityje Indra Kataržienė su visa mobilia komanda.

 

„Nuolat keičiantis techninės pagalbos priemonių kompensavimo tvarkai, neįgalieji, juos atstovaujantys artimieji nebespėja sekti naujovių, todėl kyla ne tik klausimų, bet ir nesusipratimų“, – sako Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos pirmininkė Zofija Valatkienė. Apie naujoves, ir buvo kalbama šio susitikimo metu.

Buvo supažindinta su bandomosios mobiliosios komandos paslaugos gavimu, jos organizavimo tvarka. Šios paslaugos tikslas – asmeniui jo gyvenamojoje vietoje suteikti aprūpinimo techninės pagalbos priemonėmis paslaugą, kuri apima tinkamos priemonės parinkimą, jos pritaikymą pagal asmens individualius poreikius, asmens ar jam atstovaujančio asmens apmokymą naudotis priemone, priemonės tinkamumo naudotis įvertinimą bei priemonės techninės būklės kontrolės procedūras. Siekiant įvertinti šios paslaugos naudingumą paslaugos gavėjui, pasibaigus numatytam bandomųjų mobiliųjų komandų veiklos laikotarpiui, asmuo, gavęs Komandos paslaugą, ar jam atstovaujantis asmuo užpildo klausimyną dėl komandų kokybės vertinimo.

Buvo pateikta išsami informacija apie reikalingų techninių pagalbos priemonių: komunikacijos ir sensorikos,  skuterio, kojomis minamo triračio ar keturračio ir stovėjimo atramos vaikams – įsigijimo išlaidų kompensavimą.  Supažindino su regos bei klausos priemonių, kurių kompensacijas gali gauti neįgalieji, sąrašu. Išklausyta informacija apie čiužinio arba pasėsto praguloms išvengti įsigijimo išlaidų kompensavimą. 

Apibūdinant techninės pagalbos priemonę, buvo pateikiama, kokia suma kompensuojama, nurodomi kriterijai, pagal kuriuos nustatomas asmens techninės pagalbos priemonių poreikis. Supažindinta su kompensacijos gavimo tvarka. 

Po pristatymo susirinkusieji dar pasitikslino, pateikdami klausimus pagal savo poreikius. Viešųjų paslaugų teikimo skyriaus socialinės priemonės vykdymo koordinatorė Klaipėdos apskrityje I. Kataržienė viliasi, kad bendradarbiavimas su neįgaliųjų centrais bus geresnis, kad nauja informacija laiku pasiektų asmenis, kuriems reikalingos techninės pagalbos priemonės.

 

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode