Sprogimas

Pikeliai pasipuošė eglaičių alėja

Pikeliai ne kartą stebina išskirtinėmis idėjomis, sumanymais. Prieš didžiąsias šventes pikeliškiai suvienijo jėgas, kad būtų įgyvendinta E. Pocevičienės idėja, prieš keletą metų parsivežta iš šventinės Rygos. Prieš bažnyčios vartus, buvusios špitolės vietoje išdygo Eglaičių alėja, kurioje puikuojasi keturiolika senoviniu stiliumi su šiuolaikinės mados elementais papuoštų eglaičių.

 

Muile sustingusios gėlės

Didžiųjų metų švenčių laukimas Pikeliuose prasidėjo lapkričio 21-ąją. Po šv. Mišių Pikelių Švč. Trejybės bažnyčioje tikinčiųjų bendruomenė apžiūrėjo praktiškų, spalvotų ir kvepiančių kūrybinių tvarinių parodėlę, kurią suruošė Pikelių kultūros namų kultūrinės veiklos organizatorė Eliutė Pocevičienė. Viskas iš muilo: žydinčios gėlės, snaigės, angelai ir pan. Pirmųjų lankytojų laukė staigmena – padovanotos muilo figūrėlės.

Laikas, sustojęs eglutėse

Ketvirtadienį priešais Pikelių Švč. Trejybės bažnyčią, padedant bendruomenės nariams G. Plungei, E. Želviui, nusidriekė eglaičių alėja. Ruzgų girininkijos dovanotos eglutės jau spėjo pasipuošti ne tik sniego sluoksniu, bet ir rankų darbo papuošimais, užmirštais žaisliukais iš senovinės skrynios. „Po Mišių Pikelių bažnyčioje tikinčiųjų bendruomenei pristačiau idėją iki Advento papuošti eglaites senoviniu stiliumi su šiuolaikinio gyvenimo prieskoniu“, apie iniciatyvos pradžią kalba E. Pocevičienė.

Norinčių Eglaičių alėjoje turėti savo papuoštą eglutę netrūko. Pirmosios suskubo dar prieš šv. Mišias: vaškiniais žaislais eglutę papuošė Birutė Paulauskienė. Miestelio močiutės dekoravo megztomis servetėlėmis, siūlų kamuoliukais, o Pikelių kultūros namų moterų klubo moterys šiaudiniais paukštukais.

Šventinę nuotaiką spinduliuoja ir vaikiškais žaislais papuošta tautinių mažumų atstovų eglutė. Išradingumu išsiskiria tremtinių: V. Priedininkienės, D. Šadausko, A. Božonienės eglutė, puošta prisiminus, kaip puošdavo tremtyje: vatos girlianda, barankėlių girlianda, obuoliai, meduoliai, saldainiai. Įvairiaspalviai senesnių laikų žaislai nugulė ant miestelio Kaubrių gatvės gyventojų eglutės. Nemažas būrys Pikelių vaikų dienos centro vaikų džiovintais vaisiais, senelių laikų pirktais žaislais papuošė dvi eglaites. Pikelių bendruomenės eglutėje apsigyveno rankų darbo angelai. Gražiai suspindo tikinčiųjų bendruomenės narių, Sigitos Gabalienės papuoštos eglutės.

Atvyko ir Pikelių moterų klubo draugės iš Ruzgų bendruomenės, kurios eglutę nusagstė senelių laikų žaislais, kokardomis. Net ir Rokas iš Mažeikių atvyko papuošti savo eglutę. Atėjus vakarui, visos eglutės sužibsi lemputėmis ir džiugina miestelio gyventojus, kviesdamos susikaupimui, ramiam ir dvasingam laukimui.

Autorės nuotr.

Daugiau nuotraukų: (15) Facebook

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode