Sprogimas

Mes ir vėl čempionai!

Rugsėjo 16-19 dienomis vyko Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) XXIII- ios jaunųjų šaulių žaidynės. Žemaitijos šaulių 8- oji rinktinė tapo absoliučiais žaidynių nugalėtojais antrą kartą iš eilės!

 

Apie žaidynes

Kasmet vykstančios žaidynės yra svarbiausias LŠS sporto renginys, kuriame dėl titulo varžosi 10 komandų iš visos Lietuvos. Žaidynėse jaunieji šauliai varžosi šešiose šauliškose rungtyse, o paskutinę žaidynių dieną vyksta ir prestižinis būrių rikiuotės konkursas.

Šiemet mūsų rinktinės komandą sudarė jaunieji šauliai iš Telšių, Plungės, Mažeikių, Rietavo, Alsėdžių ir Varnių kuopų. Rinktinių komandas sudarė 21 jaunasis šaulys ir trys komandos vadovai.

Pasiekti rezultatai

Vasaros biatlono rungtyje mūsų rinktinė neturėjo sau lygių ir iškovojo pirmą vietą. Šaudymo mažo kalibro ginklais rungtyje užimta antroji vieta. Labai nedaug trūko iki pergalės vandens rungtyje, kurioje vos trimis sekundėmis atsilikę nuo rungties nugalėtojų likome antri. Būrių rikiuotės konkurse pasirodėme puikiai, tačiau komisijos sprendimu, užėmėme antrą vietą.

Kitose rungtyse iki prizinių vietų trūko labai nedaug. Karinio orientavimosi ir šaudymo pneumatiniu šautuvu rungtyse užimtos ketvirtos vietos, o šauliškame kliūčių ruože užimta penkta vieta. Susumavus visų rungčių rezultatus, paaiškėjo, jog nuoseklus jaunųjų šaulių ruošimasis ir jų pačių motyvacija duoda itin saldžių vaisių. Paskelbus nugalėtojus, pasigirdo žemaitiški džiaugsmo šūkiai ir pegalės dainos, o išsišiepusiuose veiduose netrukus pasimatė ir džiaugsmo ašaros.

,,Laimėti vieną atskirą rungtį galima ir su individualiomis pastangomis. Tačiau apgynus titulą ir du metus iš eilės tapus Lietuvos čempionais, galime drąsiai sakyti, kad mes jaunimą ruošiame teisingai.
Kadangi rungtyse yra įvairūs dalyvių amžiaus cenzai, kasmet mūsų komandos sudėtis keičiaisi ir ją papildo apie 12-14 naujų narių. Čempionų taurės mūsų štabo lentynose – puikus komandinio darbo ir pasiruošimo pavyzdys. (Rinktinės jaunųjų šaulių vadas Dovidas Jonušas).
Per paskutinius 8 metus, mūsų rinktinė jau turi tris čempionų taures, tris kart bendroje įskaitoje iškovojome trečią vietą ir kartą laimėjome būrių rikiuotės konkursą.

Autoriaus nuotr.
Daugiau nuotraukų: (13) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode