Parama dėkojame




Sprogimas

Kovo 11-oji Mažeikiuose paminėta kitaip: iniciatyvos ėmėsi gyventojai

Kovo 11-oji šiemet Mažeikiuose paminėta aktyvaus mažeikiškio Vaclovo Žutauto iniciatyva suburta šventine automobilių kolona, kurios maršrutas pasiekė kone visus rajono miestus ir gyvenvietes.

 

Tautinėmis vėliavėlėmis ir kita tautine atributika papuošti automobiliai kovo 11 d. 14 val. pajudėjo iš Pavenčių gatvėje esančios transporto priemonių stovėjimo aikštelės maršrutu: Mažeikiai–Viekšniai–Tirkšliai–Seda–Židikai–Mažeikiai, užsukant į visas maršrute esančias gyvenvietes. Grįžusi iš Židikų šventinė kolona tęsė judėjimą Mažeikių mieste Algirdo g., Laisvės g., Daukšos g., Žemaitijos g., Ventos g., Gamyklos g., Naftininkų g., Pavenčių g., Ventos g. ir Žemaitijos g. iki Sedos g.

Iš Mažeikių pajudėjo kelios dešimtys automobilių.Automėgėjai su šeimomis iš rajono, kurie negalėjo atvykti į rinkimosi vietą, buvo kviečiami prie kolonos prisijungti į maršrutą įtrauktose gyvenvietėse, miesteliuose.

„Mes Kovo 11-tąją paminėsime sudėtingu laikmečiu – galiojant nesibaigiančiam karantinui. Parodykime, kad ir tokiomis sudėtingomis sąlygomis mes – piliečiai – sugebame patys ,be dizainerių pasipuošti savo transporto priemones, be režisierių ir policijos tvarkingai pravažiuoti pačių pasirinktą maršrutą, nepažeidinėti nustatytos tvarkos, be biudžeto lėšų pasidaryti sau šventę, – socialiniame tinkle rašo renginio organizatorius V. Žutautas.

Budas.lt V. Žutautas sakė, kad idėja kilusi tada, kai pasidomėjęs sužinojo, kad Mažeikių rajono savivaldybė ir Mažeikių kultūros centras jokių renginių Nepriklausomybės atkūrimo dienai pažymėti neorganizuoja. „Jie prisidengia karantinu, tačiau ir jam esant galima rasti būdų saugiai sudalyvauti renginyje. Juk tai pačių gyventojų noras su šeimomis, ypač vaikais, pasidaryti minimaliom sąnaudom, pramogą, apžiūrėti rajoną, nes ne visi, gyvenantys mieste, jį pažįsta“, – sakė renginio organizatorius.

Budas.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode