Sprogimas

Savivaldybė kėsinasi iš vaikų atimti patalpas?

Mažeikių rajono savivaldybės atstovai, apsilankę Mažeikių moksleivių techninės kūrybos centre, pareikalavo atlaisvinti 200 kv. metrų ploto pirmame pastato aukšte. Patalpos esančios reikalingos Muziejaus fondų laikymui.

 

Centro vadovybė, gindama vaikų ir jaunimo interesus – mat norimose Muziejui perimti patalpose įkurdinti būreliai su visa būtiniausia technine įranga ir materialine baze kreipėsi raštu į Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto komitetą, prašydama nesumažinti patalpų ir Mažeikių muziejaus fondų saugyklai skirti kitas, savivaldybei priklausančias, patalpas. O jų, ir dar laisvų, pasak kai kurių komiteto narių, tikrai yra.

Prašė atlaisvinti

Rašte teigiama, kad vasario 3 d. į Mažeikių moksleivių techninės kūrybos centrą atvykę Mažeikių rajono savivaldybės atstovai: administracijos direktoriaus pirmasis pavaduotojas Viktoras Prokopčiukas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus, Turto valdymo ir priežiūros skyriaus vedėja Rima Podelienė bei Mažeikių muziejaus direktoriaus pavaduotoja, vyr. fondų saugotoja Raimonda Ramanauskienė pranešė, kad Mažeikių moksleivių techninės kūrybos centrui patikėjimo teise perduotose valdyti ir naudoti Mažeikių rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausančiose patalpose, Pavenčių g, 2, Mažeikiai, bus įkurta Mažeikių muziejaus fondų saugykla. Prašoma atlaisvinti apie 200 kv. m patalpų pastato I aukšte.

Patalpos reikalingos

Numatyta Mažeikių muziejaus fondų saugyklą steigti pastato „A“ karpuso I aukšto patalpose, kuriose yra įrengta centro salė, kur vyksta centro bendruomenės renginiai, šventės bei šiuolaikinių šokių būrelio moksleivių užsiėmimai. Juos lanko 26 moksleiviams.

Be to, pasak rašto, salė yra nuomojama kitiems sporto ir kultūriniams užsiėmimams, o tai atneša centrui papildomų lėšų, panaudojamų komunalinėms paslaugoms apmokėti.

Kitose pirmo aukšto patalpos naudojamos praktinei vaikų ir jaunimo užimtumo veiklai, kitur – įrengtos kartingininkų būrelio patalpos su kartingų taisymo dirbtuvėmis. Šį būrelį lanko 22 moksleiviai. Šalia yra ir kiemo aikštelė, kurioje vyksta praktiniai kartingų vairavimo mokymai.

Pasak l. e. p. Moksleivių techninės kūrybos centro direktorės Andros Budrienės, pastato „B“, „C“ korpusų pirmuosiuose aukštuose yra įrengtos funkcionalios, saugios ir jaukios vaikų ir jaunimo užimtumui skirtos būrelių patalpos su visa būtiniausia technine įranga ir materialine baze: saugaus eismo – motociklininkų būrelis su technikos garažu (lanko 34 moksleiviai), dizaino studija „Magija“ (54 moksleiviai), fotografijos būrelis su laboratorija ir fotostudija (48 moksleiviai), meistravimo būrelis „Pasidaryk pats“ (48 moksleiviai) su būtiniausiomis staklėmis, prietaisais ir įrankiais.

Valdo patikėjimo teise

Mažeikių rajono savivaldybės taryba 2011 m. gruodžio 23 d. sprendimu, 2012 m. sausio 30 d. Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Broniaus Kryžiaus ir Mažeikių moksleivių techninio kūrybos centro direktorės Birutos Milienės pasirašytas „Negyvenamųjų pastatų, patalpų ir statinių perdavimo ir priėmimo aktas“, pagal kurį Mažeikių moksleivių techninės kūrybos centras priėmė Mažeikių rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausantį ir tuo metu patikėjimo teise valdomą nekilnojamą turtą, adresu: Pavenčių g. 2, Mažeikiai, savivaldybei priskirtoms funkcijoms – vaikų ir jaunimo užimtumo organizavimui.

Pavesta ieškoti kitų patalpų

Švietimo, kultūros ir sporto komiteto nariai Paulius Auryla, Lina Rimkienė, Virginijus Sungaila bei komiteto pirmininkas Viktoras Bugnevičius stojo įstaigos pusėn. Pavesta Savivaldybės administracijai paieškoti kitų resursų ir apie tai komiteto narius informuoti kitame posėdyje.

Nuotraukoje: A. Budrienė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode