Sprogimas

Sumažėjusios išlaidos bei būsto patrauklumas – paskata gyventojams renovuoti savo namus

Visoje šalyje, taip pat ir Mažeikiuose, nemažai gražesnių, patrauklesnių ir jaukesnių pastatų. Jų gali atsirasti ir daugiau: iki birželio 1-osios teikiamos paraiškos dėl daugiabučių namų  atnaujinimo (modernizavimo). Pirmenybė – kvartalinei daugiabučių renovacijai, kai atnaujinami ne tik namai, bet ir jų infrastruktūra.

Daugiabučių gyvenamųjų namų renovacijos privalumai:


● daugiabutis vidutiniškai sutaupo apie 50 proc. šiluminės energijos – sumažėja išlaidos šildymui
● padidėja būsto vertė – patrauklesnis nuomai ar įsigyti planuojantiems gyventojams
● namo atnaujinimas prisideda prie geresnės gyvenimo kokybės

Mažeikių rajono savivaldybės taryba praėjusių metų rudenį patvirtino keturių kvartalų energinio efektyvumo didinimo programą. Ja įsipareigojo sutvarkyti atnaujintus daugiabučius supančią aplinką, pertvarkyti viešąsias erdves, išspręsti automobilių stovėjimo aikštelių ir kitas infrastruktūros problemas.

Liko kiek daugiau nei keturi mėnesiai pasinaudoti Aplinkos ministerijos kvietimu teikti paraiškas daugiabučiams renovuoti pagal Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą.

Susidomėjote? Išsamesnės informacijos galite kreiptis į daugiabutį namą administruojančią įmonę (UAB „Admituras“, tel. (8 443)  27 226; UAB „Tavo pastogė“, mob. 8 686 95 301).

Ryšių su visuomene skyrius

Schemose pažymėtuose kvartaluose iki 2030 metų planuojama atnaujinti (modernizuoti) daugiabučius gyvenamuosius namus, aplinką, viešąsias erdves ir pan. Visa tai bus atliekama tik pritarus daugumai gyventojų.

Lrv.lt nuotrauka

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode