Sprogimas

Pastatų naudojimo priežiūra žiemos metu

Mažeikių rajono savivaldybės administracija, vykdydama vieną iš savarankiškų savivaldybių funkcijų – statinių naudojimo priežiūrą, perspėja statinių naudotojus ir savininkus, kad gausus sniegas, besikeičianti oro temperatūra veikia statinius, juos ardo.   

Prašo pastatų naudotojus atkreipti dėmesį, kad žiemos sezono metu dėl ant pastatų susikaupusio sniego ir ledo padidėja konstrukcijų apkrovos ir atsiranda nuošliaužų ar griūties rizika, ypač senos statybos pastatų stogams.

Ragina stebėti, kad nesikauptų sniegas ir ledas prie sienų, lietvamzdžių, švieslangių, langų ir kitų atitvarų vertikaliųjų paviršių, o jam susikaupus – organizuoti saugų pašalinimą nuo paviršiaus toliau nei 2 m atstumu.

Saugokime pastatus bei užtikrinkime saugumą praeiviams ir prie pastatų stovintiems automobiliams, kad nebūtų sniego nuošliaužų ar varveklių griūties grėsmės.

Statybos įstatymas įpareigoja prižiūrėti pastatus, kad jie būtų saugūs, nekiltų grėsmė žmonių gyvybei. Tiek pastatų naudotojų ir savininkų, tiek pastatus administruojančių įmonių prašo užtikrinti  sustiprinti statinių priežiūrą.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode