Parama dėkojame




Sprogimas

Naujo poligono steigimas: daugiau klausimų nei atsakymų

Sausio 29-ąją vykusiame Mažeikių rajono savivaldybės tarybos posėdyje, prieš tai – komitetų posėdžiuose Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius pateikė turimą informaciją apie planuojamą steigti karinį poligoną Mažeikių ir kaimyniniuose Telšių, Akmenės, Šiaulių rajonuose. Iki šiol pasigendama konkrečios informacijos – nėra aiškumo.

Praėjusių metų spalio mėnesį savivaldybių, kurių teritorijose planuojamas naujasis poligonas, vadovams KAM pristatė teritorijos parinkimo naujam poligonui galimybių studiją. Teritorija rezervuota Lietuvos bendrajame plane. Iki šio pristatymo minėtu klausimu nediskutuota nei su savivaldybėmis, nei su gyventojais. Planai dėl poligono kelia nerimą tiek savivaldybių vadovams, tiek rajonų bendruomenėms, todėl kartu su kaimyninių rajonų savivaldybėmis bus sprendžiama dėl kreipimosi į Vyriausybę, Seimą.

Išgirdus pirmąją informaciją apie ketinimus steigti karinį poligoną, sukurta visų keturių rajonų iniciatyvinė grupė „Gamta ir ramybė mums ir mūsų vaikams“. Įžvalgomis ir turima informacija, kuri skiriasi nuo pateiktos galimybių studijoje, su tarybos nariais pasidalijo ir grupės atstovė Diana Lopaitienė. Ji išsakė prašymą Savivaldybės tarybai ir merui kreiptis į Krašto apsaugos ir Aplinkos ministerijas, kad numatyta teritorija būtų pašalinta iš Lietuvos bendrojo plano.

KAM teigimu, planuojama užsakyti naują galimybių studiją, apimančią visą Lietuvos Respublikos teritoriją. Dėl konkrečios poligono vietos apsispręsti ketinama tik po išsamių konsultacijų su vietos savivalda, verslu, ūkininkais ir bendruomenėmis.

Kadangi valstybės bendrajame plane naujo poligono teritorija numatyta kaip valstybei svarbus projektas, nutarimą ar įstatymą dėl tokio projekto turi priimti Seimas Vyriausybės teikimu.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode