Sprogimas

Muziejuje – paskutinė šių metų paroda

Mažeikių muziejuje atidaryta mažeikiškės Linos Videckienės tapybos ir interjerinių lėlių paroda „Pozityviai“. Jaukūs ir mieli personažai bei paveikslai šioje mažeikiškių pamėgtoje istorinėje-kultūrinėje oazėje sukuria puikią šv. Kalėdų ir Naujųjų metų laukimo nuotaiką. Menininkės gerbėjų ir artimų žmonių neišgąsdino nei stiprus vėjas, nei juodas dangus, o nedidukėje antro aukšto ekspozicijų salėje buvo jaukiai šilta.

 

Muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris dėkojo visiems atėjusiems ir pasidžiaugė, kad darbų autorė neišsigando ir visgi išdrįso čia surengti savo autorinę parodą.

Pristatydama kūrybą, autorė sakė, kad užsiima širdžiai miela veikla ir yra tikra Barbė devyndarbė, nes yra ne tik personažų sumanytoja bei gamintoja, bet ir rūbelių siuvėja, modeliuotoja, grimuotoja ir dar, kas tik nori. Menas yra juodas darbas, bet naujiems sumanymams įkvepia žmonės ir įvairūs klientai. Muziejuje darbai pristatomi tik pirmą kartą, bet tai jau 12-oji autorinė L. Videckienės paroda, ji neatsisako dalyvauti ir bendrose parodose.

Moteris sakė, kad visi sukurti personažai jai mieli ir brangūs, ar tai būtų portretinės lėlės, ar angelai, ar dar kas nors. Per nelabai ilgą laikotarpį lėlių jau sukurta virš 200. Jos gyvena ne tik Lietuvoje, bet yra išsibarsčiusios po margą pasaulį, nes vieni įsigyja patys, o kiti tiesiog dovanoja įvairiomis progomis. Pasak menininkės, kūrybos varomoji jėga, jai gali būti tiesiog gera nuotaika, o kai žmonės dėkoja, tai ir yra pats didžiausias pozityvas.

Paroda veiks iki 2020 m. vasario 20 d.

Algirdas PETRAVIČIUS

Autoriaus nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode