RETRO

Telšiams – 230 metų

Gruodžio 4-ąją Telšių miestas nušviestas šventine nuotaika ir įžiebta kalėdinė eglė.

Šventė dvigubašiemet Žemaitijos sostinė kartu švenčia ir 230-ąjį miesto gimtadienį. Telšių miesto statusas įteisintas 1791 m. gruodžio 6 d., kai karalius Stanislovas Augustas miestui suteikė savivaldos privilegiją.

Su miesto gimtadieniu ir artėjančiomis šventėmis sveikino Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas, Telšių miesto seniūnas Česlovas Ubartas, LR seimo nariai Rimantė Šalaševičiūtė ir Valentinas Bukauskas.

Įteiktas atminimo ženklas „Už nuopelnus Žemaitijai AB Orlen Lietuva generaliniui direktoriui Michail Rudnicki. Šiuo ženklu yra įvertinami asmenys už reikšmingus, išliekamąją vertę turinčius, įsimintinus darbus Žemaitijai, už nuopelnus ir pasiekimus įvairiose veiklose stiprinančiose Žemaitijos tapatybę, istorinę atmintį, kalbą, Žemaitijos kaip istorinės Europos žemės gyvybingumą šiuolaikiniame pasaulyje. Apdovanoti VšĮ Žemaitijos turizmo centro organizuoto Žemaičių kalbos egzamino nugalėtojai, kuriems dovanas įteikė ŽTIC direktorius Egidijus Vaškelievičius ir Europe Direct vadovė Auksė Valackonienė.

Telšių kultūros centro vedėjai nustebino žiūrovus paslaptingais ir akį traukiančiais spindinčiais personažais, kurie po sveikinimo kalbų ir pasirodymų, kartu su žiūrovais, įžiebė miestą šventinėmis šviesomis. Eglutės įžiebimo koncerto metu širdis šildė Telšių kultūros centro vokalinė studija ŠALTINIS (vad. Ernesta Dargužienė), Telšių kultūros centro šokių grupė (vad. Ina Levickienė), o šventę vainikavo Vido Bareikio ir grupės pasirodymas.

Papuošimuose tęsiamos tradicijos - Katedros aikštėje sukurta Telšiuose veikiančių įmonių, įstaigų ar organizacijų, šeimų ir draugų ratelių kalėdinių eglučių alėja aplink vešlią plačiašakę žaliaskarę, kurią miestui padovanojo Svetlana Bičėvaja ir Saulius Čijauskas. Šiųmetė eglučių alėjos tema – Telšių miesto gimtadienis, tad žaisliukuose dominuoja mylimo miesto ženklai.

Tradicijos tęsiamos ir centre - gyva pagrindinė miesto eglutė, kuri į Turgaus aikštę atkeliavo iš telšiškių Danutės ir Kazio Stasiulių kiemo. Šakelės pasidabinusios ryškiomis įvairių spalvų kalėdinėmis lemputėmis. Šiemet eglutė lauks svečių po savo puošnia skraiste su interaktyviomis staigmenomis. Įžiebta ir simbolinė Kalėdų eglė virš miesto – centre ant kalvos stovintis telekomunikacijų bokštas.

Telšių rajono savivaldybė džiaugiasi ir nuoširdžiai dėkoja šios kalėdinės Telšių pasakos bendraautoriams – AB „Žemaitijos pienas“ ir UAB „Energija“ vėjo elektrinių parkui, taip pat UAB „ADE Exclusive Design, UAB „Butų ūkio valdos, UAB „Džiugo kalnas, kredito unijai „Germanto lobis, UAB „Global Pack, UAB „Ramirent, UAB „Scandye, UAB „S. Jurkus ir partneriai, UAB „Telšių keliai, AB „Telteksa.

Orestės Overlingaitės (Telšių kultūros centras) nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode