Sprogimas

Įsisenėjusiai atliekų tvarkymo savivaldybėse problemai spręsti ministerija imasi lyderystės

Spręsdama įsisenėjusią pakuočių atliekų tvarkymo savivaldybėse problemą, Aplinkos ministerija artimiausiu metu pateiks reikiamus teisės aktų pakeitimus, per susitikimą su Vilniaus m. savivaldybės ir gamintojų bei importuotojų organizacijų, atliekų tvarkytojų atstovais sakė aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

„Ministerija su savivaldybėmis gyvena tarsi paralelinėse tikrovėse. Nemažai pakuočių atliekų konteinerių didžiausiame Lietuvos mieste – perpildyti, neišvežami, o Aplinkos ministerijos dokumentuose – mes vieni Europos lyderių pagal pakuočių perdirbimą. Vadinasi, dokumentai neatitinka faktinės tikrovės“, – pažymi Simonas Gentvilas.

Ministro žodžiais, per artimiausias savaites Aplinkos ministerija pasiūlys strateginių pokyčių šiam sektoriui: negalima nuvilti atliekas rūšiuojančių gyventojų, kad konteineriai neištuštinami ir atliekos neišvežamos. Kokybiška komunalinių atliekų tvarkymo paslauga, apimanti ir tinkamą pakuočių atliekų tvarkymą, – viena esminių sąlygų skatinant gyventojus rūšiuoti, kartu siekiant ambicingų žiedinės ekonomikos tikslų.

Aplinkos ministerija atitinkamai sausio 14 d. kviečia į pasitarimą pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo teisinei bazei tobulinti sudarytos darbo grupės narius – suinteresuotų institucijų ir socialinių ekonominių partnerių atstovus.

Sukviesti šį penktadieninį susitikimą buvo nuspręsta todėl, kad Vilniaus m. savivaldybė ir organizacijos nesusitaria dėl pakuočių atliekų tvarkymo sutarčių sąlygų ir įstatymų nustatytais terminais nesudaro sutarčių, o organizacijos laiku neapmoka atliekų tvarkytojams.

Susitikimo metu sutarta, kokių veiksmų imsis savivaldybė ir gamintojai ir importuotojai, kad artimiausiu metu būtų pasirašytos pakuočių atliekų tvarkymo organizavimo sutartys ir užtikrinamas kokybiškas pakuočių atliekų tvarkymas Vilniuje. Aptarti ir galimi teisinio reguliavimo pokyčiai.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode