Sprogimas

Atidaryta paroda „Biržiškų šeimos paminklui – 25 metai“

Agnė Matelė

Rugpjūčio 22-ąją Lietuvos aviacijos pradininko Aleksandro Griškevičiaus muziejuje, Viekšniuose, Mažeikių rajone,  atidaryta paroda „Biržiškų šeimos paminklui – 25 metai“.

 

Atversti istorijos puslapiai: prisiminta garbi šeima, jai atminti ir įamžinti skirto paminklo „gimimas“, iškilminga jo atidarymo šventė.

Architekto Reginaldo Paliukaičio ir skulptoriaus Česlovo Pečiulio sukurtas paminklas Antanui ir Elžbietai Biržiškoms bei trims jų sūnums profesoriams: Mykolui, Vaclovui ir Viktorui Viekšnių centre buvo atidengtas 1995 m. rugpjūčio 25 d.

Apie visa tai kalbėjo su tuo laikmečiu susiję žmonės – buvę Akmenės rajono meras, Viekšnių seniūnas, muziejaus darbuotojai. Atvyko ir paminklo skulptorius.

Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius už Biržiškų šeimos atminimo saugojimą ir įamžinimą padėkos raštus įteikė skulptoriui Č. Pečiuliui, Viekšnių seniūnui Kornėlijui Kryžiui. Dar vienas padėkos raštas skirtas Viekšniuose gyvuojančios Biržiškų vardo draugijos pirmininkei Aušrelei Jadvygai Gurauskaitei, kuri draugijai vadovauja nuo 1991-ųjų.

Po parodos atidarymo nedidelė susirinkusiųjų grupelė prie paminklo padėjo gėlių, sugiedojo Lietuvos valstybės himną ir nuvyko į kapines, kur uždegė atminimo žvakeles.

Savivaldybės  nuotrauka

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode