Sprogimas

Išrinkta Radviliškio rajono ,,Sveikiausia bendruomenė 2015“

Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuro organizuotas konkursas ,,Sveikiausia bendruomenė 2015“ į Socialinių paslaugų centro salę sukvietė aktyviausias rajono bendruomenes: Aukštelkų kaimo bendruomenę, asociaciją ,,Šniūraičių bendruomenė“, Miežaičių kaimo bendruomenę, Šeduvos miesto bendruomenę, Kalnelio Gražionių vaikų ir jaunimo užimtumo centrą bei Pavartyčių bendruomenę.

Konkurse dalyvaujančios bendruomenės į biurą siuntė dalyvio anketas, kuriose išdėstė savo bendruomenėje organizuojamas sveikatinimo veiklas: renginius, projektus, susijusius su sveikatos stiprinimu, įvairaus amžiaus žmonių įtraukimą į šiuos renginius, sveikatą palaikančios aplinkos kūrimą ir palaikymą, išskirtinius tradicinius renginius bei pristatė savo bendruomenės sveikuolius, savo pavyzdžiu rodančius, kaip stiprinti sveikatą. Visos bendruomenės, atsiuntusios dalyvio anketas, išties nemažai organizavo įvairių sveikatos stiprinimo ir palaikymo renginių ir kitokių veiklų.

Vakaronėje-konkurse dalyvių laukė užduotys: bendruomenės prisistatymas, atitinkantis renginio tematiką, sveikuoliško patiekalo pristatymas ir priešininkų komandai paruoštas klausimas, susijęs su sveika gyvensena.

Nuotaikingi prisistatymai, žinių apie sveikatą patikrinimas ir kitos linksmos užduotis nulėmė konkurso nugalėtojus. Šiais metais ,,Sveikiausios bendruomenės“ titulas atiteko Pavartyčių bendruomenei. Kiekviena dalyvavusi bendruomenė buvo verta laimėtojo vardo! Galima pasidžiaugti, kad Radviliškio rajone tiek daug sveikuolių aktyvistų, kurie sugeba uždegti ir kitus taip gyventi.

Visiems dalyviams vaistininkas žolininkas Marius Lasinskas papasakojo apie vaistažolių naudą sveikatai, būdus ir priemones žiemos virusams išvengti. Sužinojome ir apie nuodingas vaistažoles, kurių vartojimas, ypač neturint specialių vaistininko žinių, gali kelti pavojų sveikatai ar net gyvybei. Nuotaikingas lektoriaus pranešimas užbaigė ,,Sveikiausios bendruomenės konkursą“.

Tikimės, kad šis Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuro organizuotas renginys taps tradicinis.

Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuro informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode