Sprogimas

Palangoje išnuodyta beveik 180 medžių

 

Palangoje norint arba brangiau parduoti prie tvenkinio esančius žemės sklypus, arba juose pradėti statybas, išnuodyta dalis ten augusių medžių. 

Kai medžiai nudžiūvo, sklypų savininkai savivaldybės paprašė leidimo juos iškirsti, pirmadienį pranešė LNK „Žinios“.   

Palangos miesto savivaldybės administracijos Juridinis ir personalo skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Korsakas informavo, kad savivaldybė nėra išdavusi nei leidimų statyboms, nei medžių kirtimui.

Aplinkosaugininkai  suskaičiavo, kad aplink tvenkinį nudžiūvo apie 180 medžių – visi jie nunuodyti. 

„Buvo nustatyta, kad jie buvo paveikti įgrežiant į kamienus chemines medžiagas“,  – LNK sakė Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento vadovo pavaduotojas Alfredas Šepštas. 

Sklypų savininkai jau sumokėjo po 60 eurų siekiančias baudas, tačiau aplinkosaugininkų skaičiavimais, žala gamtai siekia virš 46 tūkst. eurų. Ją nurodyta kompensuoti dviejų sklypų savininkams – tėvams ir dukrai, neigiantiems, kad nuodijo  medžius.   

Palangos meras Šarūnas Vaitkus įsitikinęs, kad toks medžių nuodijimo atvejis yra pirmas Lietuvoje. Jis sako, kad sklypų savininkai atsisakė atlyginti žalą, todėl su ieškiniais bus kreiptasi į teismą. 

Kurorto valdžia į beprecedentį skandalą prašo įsikišti ir prokurorus, kad būtų nustatyta, kas išnuodijo medžius, nes baiminamasi, kad panašiais būdais gali būti pradėti naikinti ir kiti kurorto parkai. 

Prokurorų taip pat prašoma ištirti, ar nuodijant medžius, cheminės medžiagos galėjo patekti ir į gruntinius vandenis. Pareigūnai tikina, kad vandens tyrimai geri. 

Vilnius, rugsėjo 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode