Parama dėkojame




Sprogimas

Stand-up programa Mantai Vienodai – tai pirmas tokio tipo renginys Lietuvoje.

Vienas iš jų Stonkus, kitas – Katleris. Vieną žinote iš daugybės televizijos projektų bei renginių, kitas – Katleris. Kai kas juos netgi vadina žudikais kūdikio veidu. Nors dauguma taip nevadina...

 

Du Mantai suvienijo savo jėgas ir visu pajėgumu su stand-up programa #ManTaiVienodai smogs penkioms didžiausioms Lietuvos arenoms. „Na reikės nueiti pažiūrėti“ – apie šou kalbėjo Dalytė, „Laukiam nesulaukiam“ – įvertino Egidijus, „Su broliu irgi varysim“ – kalbėjo broliai.

Tokiais atsiliepimais dalinamasi renginio aprašyme, tačiau įdomiausia, ką apie savo šou pasakoja patys Mantai. Kalbamės su M.Stonkumi ir M. Katleriu apie pirmą Lietuvišką stand-upturą, skirtą didžiosioms šalies arenoms.

Kokia šou pagrindinė tema ir kaip ji išsivystė?

Autoriai vienareikšmiškai tvirtina, kad kaip ir stand-up žanre, taip ir jų pasirodyme, vienos temos net negali būti, nes kalbės apie dalykus, kurie yra aktualūs, pažįstami, o žmonėms smagu iš jų juoktis.

 

Jei vienos temos nėra, tai iš ko juoksitės šį kartą?

Draugiški pašnekovai atsako, kad tai santykiai tarp darbdavio ir darbuotojo, tarp vyro ir moters, tarp vaikų ir tėvų. Klasikinės artimos tiesos apie šeimą, buitį, vaikus viską – viską, kas nutinka kasdien.

“Gal skamba banaliai, bet juokausim apie gyvenimą. Tie, kas yra jau mus matę ant scenos, sutiks, kad gal temos ir paprastos, bet tikrai neišsemtos ir kiekvienam įdomios. “ – apibūdina M.Katleris

Stand-upžanras tą ir reiškia: tu užlipi ant scenos, pasiimi vienintelį įrankį mikrofoną ir bandai prajuokinti publiką, kaip tu ją prajuokini, tai yra tavo reikalas, bet dažniausiai žmones prajuokina pokalbiai apie pažįstamus dalykus, apie šeimą, vaikus, santykius, apie buitį apie viską - viską, kas dedasi kasdien. Kas gali sukelti žmogui juoką. Dalinsiuosi asmeniniu gyvenimu, perleisiuviską per save, parodysiu žmonėms kaip aš suvokiu pasaulį per savo prizmę.” – atvirauja M.Stonkus.

 

Gal bus personažai?

M. Stonkus paslaptingai užsimena, kad visko gali būti, tačiau pabrėžia, jog tai stand-up šou, todėl pataria į tai nesikoncentruoti.

 

Ko žiūrovams nesitikėti iš šou?

Išgirdęs klausimą Mantas Katleris šypteli ir atsako: “Iliuzionistų ir meškos ant dviračio. Daugiau bus visko.”

Tačiau M.Stonkus sako, kad nesitikėti neįmanoma, nes bet kuriuo momentu reikia tikėtis kažko TOKIO, juk jie su Mantu leis sau juokauti apie viską be jokių tabu.

Ar judviejų pasirodymas turi panašumų sustand – upgrandų šou?Kuo jūsų renginys išsiskiria?

“Net nežinau... Lietuvoje bent jau aš neatsimenu panašaus humoro renginio. Galėčiau jį palyginti nebent su vakarų komikų pasirodymais arenose.Šiame šou skiriame daug dėmesio ne tik pačiam turiniui, bet ir jo apipavidalinimui. Bus daug garso ir šviesų. Norime parodyti, kad iš humoro šou galima išeiti su panašiomis emocijomis kaip ir iš gero muzikos koncerto ir nieko panašaus į komiko vakarą.” – entuziastingai pasakojo M.Katleris

Mantui baigus kalbėti Stonkus priduria: “Stand-up grandai yra iš esmės mūsų įkvepėjai kurti, bet kad tai bus į kažką panašu, sunku pasakyti. Bus didelis stand-up renginys. Ne bariuke, ne kažkokioje “knaipėje”, tai didelis renginys su scenografija, apšvietimu, su viskuo, kaip ir turi būti dideliame arenoms skirtame šou. Tai yra būtent tai, ko mes nesam darę su humoro klubu. Tai bus turas ir jis vyks tik penkis kartus didžiausiuose Lietuvos miestuose ir daugiau niekur pasirodymo nevežiosim, tai visiškai ekskliuzyvinis dalykas.”

Uždavus šį klausimą tapo aišku, kad turas yra vienintelis, niekur nekartojamas, kaip pats M.Stonkus apibūdino: “Jei pamatei - šaunu, jei nepamatei teks laukti kitų metų, bet jau pamatysi naują programą.”

Kam skiriate pasirodymą?

M.Stonkus: Stand-upžanrui Lietuvoje , mums patiems ir visiems Lietuvos žmonėms, kurie mus mėgsta. Tiems žmonėms, kurie eidavo į mūsų pasirodymus, norime viską sukoncentruoti ir atiduoti pilną išbaigtą programą.

Kas nutiks žmogui, kuris neateis į jūsų šou?

Mantas Katleris drąsiai teigia, kad toks žmogus visam laikui praleis progą pamatyti kokiame lygyje yra Lietuvos humoras bei pabrėžia, kad pasirodymų niekur nekartos ir į internetą nedės. “Čia kaip su Boney M. Jei dar nematei jų, tai, turbūt, ir nebepamatysi.” – juokiasi Mantas.

M.Stonkausatsakymas buvo kiek kuklesnis: “Nieko nepraras, žmogus gyvens kaip ir gyvenęs ir apie tai nieko net nenutuoks, juk yra žmonės, kuriems galbūt nepatinkam, tai jie gyvens, bet tiems, kas ateis mes prižadam, kad atiduosim visą save, kad ta valanda su trupučiumažų mažiausiai atpirks pinigus, kuriuos žmogus sumokėjo už bilietą. Bus lapkričio mėnuo, Lietuvoje bus baisus ruduo, tai sušildysim juos ir prajuokinsim.

Ką asmeniškai iš šio šou pasiimsi?

Mantas Katleris dalinasi įspūdžiais: “Pasiimsiu didžiulę patirtį. Nežinau ar galima kilti kažkur aukščiau humoristui Lietuvoje, negu padaryti turą per penkias didžiausias arenas. Kad ir kaip labai mes su Mantu to laukiam, tačiau žinom, kad tai yra ir kartu didžiulis darbas ir atsakomybė. Ir jeigu norim vadinti save humoristais, tai turėsim pavaryti iš peties. “

“Visą procesą, vien ruošimasis yra didžiulė patirtis, didžiulė atsakomybė, tas man ir liks visam gyvenimui.Plius techniniai dalykai, tačiau į tai gilintis nereikėtų.” - nuoširdžiai atsakė M.Stonkus.

Kuo prisidėjai prie šou sukūrimo?

Abu nuopelnus pasidalino per pusę ir kiekvienas papasakojo apie savo indėlį atskirai

M, Katleris: “Šiam projektui atidaviau paskutinius savo pusę metų. Su Mantu rūpinomės praktiškai viskuo. Nuo drabužių iki pačių bajerių. Žinoma dviese nebūtume visko patys pasidarę. Su mumis kartu dirbo nemaža profesionalų komanda, ko iki šiol stand-up renginiuose Lietuvoje nelabai yra buvę, bet paskutinį žodį paprastai tardavome mes.”

M.Stonkus: Visas kūrimas ir indėlis mūsų su Mantu po 50%. Viską sukūrėm: idėją, plakatus, įvaizdį, scenografiją, ir, žinoma, svarbiausią dalyką turinį.

Ką apie šou pasakytų tėvai? O mergina? Ar ji liktų patenkinta, jei gautų kvietimą į jūsų šou kaip pretekstą pasimatymui?

“Ką pasakys tėvai, sužinosiu po pasirodymo Panevėžyje. Kai jie sėdės pirmoje eilėje ir raudonuos. Aš nežinau žmogaus, kuris neliktų patenkintas gavęs kvietimą į mūsų renginį.” – Šypsodamasis atsako M.Katleris

M.Stonkus priduria: “Šitas šou yra skirtas visiems, žinoma, ne vaikams, ne mokyklinukams, bet nuo šešiolikos metų iki vėlyvos senatvės, man atrodo, kad kiekvienas žmogus kažką ras sau juokingo.

Užbaigus pokalbį, jau atsisveikinant ,buvo matyti, kad šie du Mantai yra pasiruošę užkariauti publiką ir žiūrovų širdis. Liko vienintelis klausimas. Ar pasiruošęs ir Tu?

Olga ZACHAROVA

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode