Parama dėkojame




Sprogimas

Išpranašavo ne tik dukters ateitį, bet ir savo ligą

Kai kurių žmonių likimus galime pavadinti tiesiog unikaliais. Vieniems gyvenimas klostosi idealiai, kitiems likimas pažeria įvairių siurprizų, dar kiti – tiesiog plaukia pasroviui. Apie tai, kaip mama išpranašavo dukters ateitį ir kaip viskas pildosi, „Būdui žemaičių“ pasakojo mažeikiškė Birutė Vitkutė. Likimas pasisuko tokia linkme, kad jauna moteris jau beveik metus gyvena Nakvynės namuose.

 

Netikėjo pranašystėmis

      Birutė gimė ir augo Akmenės rajone. Čia pradėjo lankyti pradinę mokyklą. Moters teigimu, vaikystėje ne per daugiausia mėgusi žaisti: „Man daugiau rūpėjo, kad aplinkui būtų švaru ir jauku, visi daiktai stovėtų savo vietose, o žaislai buvo tik antraeilis dalykas.“

Maždaug prieš gerą dešimtmetį netikėtai mama Birutei išbūrė kortomis, kad dukros gyvenimas ateityje bus glaudžiai susietas su valdiškais namais. Pasak Birutės, ji tada išsigandusi, bijodama, kad tai nebūtų kalėjimas, tačiau mama nuraminusi ir patikinusi, kad tai bus nakvynės namai. Dar mama pasakiusi, kad maždaug tuo pačiu metu Birutė draugausianti su tamsiaplaukiu simpatišku vaikinu, su kuriuo išsiskirsianti. „Tomis pranašystėmis tada aš tikrai netikėjau, bet dabar, kai jos pradėjo tiksliai pildytis, pradedu tikėti. Žinau, ką mama išpranašavo ir tolesniame mano gyvenime, bet tai noriu palikti paslaptyje“, – kalbėjo B. Vitkutė.

Pasak Birutės, jos mama, beje, tokiu pat vardu, žinojusi apytikslį netgi savo mirties laiką: „Aš mirsiu tada, kai bus labai šalta, o žemę dengs sniegas. Aš sergu tokia liga, kurios daktarai išgydyti negali“, – keletą mėnesių prieš savo mirtį kalbėjusi B. Vitkuvienė. Ir iš tikrųjų Birutės mama susirgo kepenų ciroze, nors gydytojai diagnozės nustatyti dar negalėjo, pati moteris savo likimą jau žinojo: ji mirė savo pačios išpranašautu laiku – sausio 9 d.

Mėgsta savo darbą

B. Vitkutė yra baigusi nepilną vidurinę mokyklą. „Pradinėse klasėse mokytis man patiko ir sekėsi gana neblogai, tačiau vėliau tai pasidarė nebeįdomu. Gal todėl ir neturiu vidurinės mokyklos baigimo atestato“, – prisipažįsta pašnekovė. Birutė dirba valytoja vienoje Mažeikių įmonėje ir apie savo darbą kalba nesigėdydama: „Man patinka tai, ką aš dabar dirbu. Patinka, kai visur švaru, išvalyta ir išblizginta, bet, kad taip būtų, man iš pradžių turi parodyti, kaip tai daroma. Nors esu bandžiusi dirbti ir kitokius darbus, nė vienas iš jų man nepatiko. Matyt, Dievulis žmonėms ir duoda tai, ką kiekvienas iš jų moka dirbti geriausiai“, – įsitikinusi moteris.

Laisvalaikiu Birutė mėgsta klausytis geros muzikos, piešti ir tiki, kad netolimoje ateityje jos gyvenimas pakryps į gera.

Valerija KVEDARAITĖ

Nuotraukos iš B. Vitkutės asmeninio albumo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode