Sprogimas

Prarūgusios „Kėdainių konservų fabriko“ pupelės bus sunaikintos

Žemės ūkio ministerija nurodė Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) atlikti visų „Kėdainių konservų fabriko“ produktų, tiekiamų nepasiturintiems asmenims, patikrą, ar jie atitinka saugumo ir kokybės standartus.

VMVT aptikus nekokybiškas „Kėdainių konservų fabriko“ konservuotas pupeles, Žemės ūkio ministerija ragina kuo greičiau išsiaiškinti nekokybiškos produkcijos atsiradimo priežastis, o reikalui esant – atlikti kompleksinį šio fabriko patikrinimą.

VMVT gavo informaciją iš VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros dėl galimai nekokybiškų konservuotų pupelių, gautų pagal paramos projektą. Konservuotos pupelės buvo skirtos skurstantiems asmenims kaip Europos Sąjungos pagalba.

VMVT inspektoriai atliko konservuotų pupelių patikrinimus jas pagaminusioje įmonėje UAB „Kėdainių konservų fabrikas“, taip pat tiekėjo ir projekto partnerių sandėliuose. Patikrinimų metu nustatyti nekokybiški konservai – pakuotės buvo išsipūtę, atidarius jautėsi rūgimo kvapas.

VMVT uždraudė tiekti paramai nekokybiškus UAB „Kėdainių konservų fabrikas“ pagamintus pupelių konservus. Tiekėjasprivalo surinkti iš projekto partnerių centrinių sandėlių ir dalijimo punktų netinkamas naudoti pupeles ir saugiai jas sunaikinti. Už netinkamus naudoti produktus ir jų pristatymą patirtos išlaidos nebus kompensuojamos. UAB „Kėdainių konservų fabrikas“ jau priėmė sprendimą atšaukti ir kitas iš tų pačių žaliavų pagamintas konservuotų pupelių partijas.

Žemės ūkio ministerija informuoja: paramos gavėjai, gavę nekokybiškų pupelių konservų, gali juos grąžinti paramos dalintojams.

Pasak VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavo agentūros generalinio direktoriaus funkcijas einančio Artūro Bagotyriaus, kadangi konservuotos puselės yra įtrauktos ir į kito maisto produktų dalijimo krepšelį, produkto gamintojai ir tiekėjai turės pateikti užtikrinimo raštus, įrodančius, kad imtasi tinkamų priemonių užtikrinti, jog planuojamos tiekti pupelės atitiks visus maisto produktams keliamus saugumo ir kokybės standartus.

 Žemės ūkio ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode