Sprogimas

Vinilinės grindys – vis populiaresnis pasirinkimas

vynilinesgrindysKalbant apie namų ar biuro interjero dizainą, grindys tampa esminiu komponentu. Tinkamai parinktos grindys gali drastiškai pakeisti jūsų namų ar darbo vietos išvaizdą, todėl svarbu pasirinkti tinkamai. Vinilinės grindys dėl atsparumo drėgmei ir universalios išvaizdos kiekvienais metais tampa vis populiaresnis grindų pasirinkimas daugelyje namų. Šiame straipsnyje išsamiai pateikiame viską, ką reikia žinoti apie vinilo grindų dangą.

Iš ko sudarytos?

Vinilo grindys – tai gaminys, sudarytas iš kelių skirtingų suspaustų medžiagų sluoksnių, kurios sudaro itin patvarią, praktišką ir ekonomišką grindų lakštą. Tai sintetinė medžiaga, kuri yra populiari dėl savo ilgaamžiškumo ir funkcionalumo. Be to, tai vienas iš ekonomiškiausių grindų lakštų variantų. Vinilo grindys gali būti panašios į medieną, akmenį, marmurą ir daugybę kitų aukštos klasės grindų medžiagų.

Vinilo grindys paprastai yra pagamintos iš keturių medžiagų sluoksnių. Pirmasis arba apatinis sluoksnis dažniausiai yra pagamintas iš kamštienos arba putplasčio. Jis tarnauja kaip pagalvėlė, todėl vaikščiojimas tampa malonesnis. Taip pat, šios medžiagos veikia kaip garso barjeras, apsaugantis nuo triukšmo. Tai sukuria akustinį komfortą tiek jums tiek ir jūsų kaimynams.

Sekantis yra vandeniui atsparus sluoksnis. Šis sluoksnis skirtas sugerti drėgmę, kad sušlapusios grindys nepažeistų vientisumo. Šis sluoksnis gali susidėti iš WPC (Wood Plastic Composite) - medžio dulkių, vinilo bei papildomų priedų mišinio, arba iš SPC (Stone Polymer Composite) - akmens, konkrečiai kalkakmenio, vinilo bei jungiamųjų priedų mišinio.

Trečias sluoksnis apima didelės raiškos spaudinį. Keli dizaino sluoksniai yra atspausdinti taip, kad atrodytų kaip mediena, marmuras, akmuo ir kitos aukščiausios klasės medžiagos.

Viršutinis poliuretaninis sluoksnis saugo vinilinių grindų paviršių nuo nusitrynimo, įbrėžimų, išblukimo, todėl grindys ilgai atrodo kaip naujos. Priklausomai nuo klasės ir naudojimo intensyvumo vinilinė grindų danga gali tarnauti 20-25 metus.

Montavimo tipai

Klijuojamos vinilinės grindys – klojamos tik ant klijų.

Vinilinės grindys su užraktu – montuojamos užrakto pagalba, kaip laminatas arba parketlentės.

Vinilines grindis su užraktu, kaip ir laminatą galima pakankamai paprastai ir greitai pakloti savarankiškai, tačiau klijavimą geriau patikėti profesionalams.

Vinilinės grindys šildomoms grindims – vis dažnesnis derinys

Skirtingai nuo kitų grindų dangų, tokių kaip laminatas, parketas ar plytelės, vinilo grindys pirmiausia reaguoja į šilumą. Lemiamas kriterijus klojant vinilines grindis yra ar pasirinkta šildymo sistema užtikrins patikimą temperatūros valdymą. Jei grindų temperatūra pakyla daugiau, nei rekomenduoja gamintojas, ši medžiaga stipriai plečiasi, o šilumai sumažėjus - susitraukia. Stiprūs temperatūros svyravimai gali sukelti negrįžtamus vinilinių grindų pažeidimus. Visgi, jei įsirengsite grindų temperatūros jutiklį, kuris neleis temperatūrai pakilti daugiau nei nurodyta gamintojo, atsikratysite šios problemos ir galėsite be vargo mėgautis vinilo grindinio pasirinkimu.

Vinilinių grindų raštai

Grindų pasirinkimas neapsiriboja medienos rūšimi, spalva ar išmatavimais: reikia nuspręsti ir tai, kokiu raštu jos bus klojamos. Yra trys populiariausi grindų klojimo raštai.

Tradicinis vinilinių grindų klojimas – tai grindų klojimas skersai arba išilgai pagal lentų kryptį. Lyginant su kitomis alternatyvomis, šis tradicinis parketo raštas, vertinant žaliavų bei klojimo darbų sąnaudas – yra pats ekonomiškiausias variantas,

Vinilinės grindys eglute (ang. Herringbone) - tai grindų dangos klojimas sujungiant lenteles 90° kampu (vienos lentelės galas prijungiamas prie kitos šono). Šis klasikinis klojimo pasirinkimas visada išliks madingas ir suteiks rafinuotumo jūsų namams.

Chevron arba prancūziška eglutė - tai nupjautų lentelių sujungimas jau nebe 90°, o 45° kampu. Tokio tipo sujungimo grindys sudaro zigzago formas, kurios puikiai tinka tiek klasikiniame, tiek moderniame interjere.

Vinilinės grindys – kaina

Vinilinės grindys gali būti skirtingo storio. Kuo storesnės, tuo daugiau jos kainuos, kadangi storesnės vinilo plokštės būna aukštesnės kokybės. Dizainas ir jo atspausdinimo būdas taip pat daro įtaką kainai, kaip ir gamintojas.

22-128s

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode