Sprogimas

Oro drėkintuvai – jums, jūsų šeimai ir namams

Oro drėkintuvai – tai prietaisai, kurie išleidžia drėgmę į orą. Jie gali būti ypač naudingi žiemos sezonu, kai dėl oro sąlygų ir patalpų šildymo sistemų išsausėja oras, akys, nosis, lūpos ir oda. Išsausėjęs oras traukia skystį iš sinusų, todėl gali padidėti kraujavimas iš nosies arba atsirasti sinusų infekcijos. Drėkintuvai taip pat gali palengvinti kvėpavimą, jei sergate peršalimu ar kita liga, kuri paveikia plaučius. Jei turite kokių nors alergijų ar sergate astma, drėgnas oras palengvina simptomus. Negana to, drėkintuvai gali būti naudingi suaugusiems ir vaikams miego metu. Pats miegas padeda atkurti, atjauninti ir palaikyti mūsų imuninę sistemą. Drėkintuvo padėjimas miegamajame gali sustiprinti natūralaus miego poveikį.

Turėtumėte siekti, kad jūsų namuose įpraistai laikytusi 30–50% drėgmės lygis. Lygis matuojamas naudojant įrankį, vadinamą higrometru, kurį galima įsigyti daugelyje techninės įrangos parduotuvių. Jei jūsų drėgmės lygis namuose yra mažesnis nei 30% ir jei dažnai skauda gerklę, kraujuoja nosis ar sausėja oda - šis prietaisas būtinas jūsų namams.

Net jei turite įsigyję oro drėkintuvą, vis tiek svarbu atidžiai stebėti drėgmės lygį. Jei jis viršija 50%, namai gali tapti bakterijų, grybelių ir kitų mikrobų dauginimosi terpė. Didesnis nei 60% drėgmės lygis gali sukelti nepageidaujamą kondensatą ant langų ir kitų paviršių, o tai taip pat pritraukia įvairius mikroorganizmus į jūsų gyvenamą vietą, todėl šie oro drėkintuvai namams yra puikus būdas viso to išvengti. Be to, kai kurie drėkintuvai turi jau įmontuotą higrometrą, kuris jaučia drėgmę patalpoje ir išjungia įrenginį, kai jis pasiekia reikiamą lygį.

Norint sužinoti kokie yra geriausi oro drėkintuvai, reikia peržvelgti, iš kokių rūšių galima rinktis.

Yra skiriami keli pagrindiniai oro drėkintuvų tipai – tiek pagal temperatūrą, tiek ir pagal veikimo principą. Būna tiek ir šalto, tiek ir karšto oro drėkintuvai. Pagal tipą drėkintuvai būna skirstomi į ultragarsinius ir garinius. Ultragarsiniai drėkintuvai membranos pagalba judina vandens daleles ir taip jas paskleidžia po aplinką, o gariniai šildo vandenį ir orą drėkina garų pavidalu. Taip pat labai plačiai paplitę yra oro drėkintuvai - difuzoriai. Tai eterinių aliejų garintuvai, kurie į aplinką paskleidžia eterinio aliejaus kvapus. Jis ne tik sukuria malonų aromatą patalpoje, bet ir turi naudos sveikatai, gerai savijautai bei psichologinei būklei. Difuzorius veikia garindamas eterinį aliejų. Eterinis aliejus garų pavidalu užpildo patalpą maloniu kvapu. Neišsigąskite – aliejaus koncentracija labai maža, drėgmės namuose net nepajusite, nebent pasirinksite galingą ir specialiai oro drėkinimui sukurtą eterinių aliejų garintuvą.

Kaip prižiūrėti?

Jei jau turite drėkintuvą, būtina pasirūpinti teisinga jo priežiūra. Tai ne tik prailgins jūsų drėkintuvo tarnavimo laiką, bet ir užtikrins, kad jūs ir jūsų namai gausite maksimalią jo naudą.

Naudokite distiliuotą arba demineralizuotą vandenį – vandentiekio vandenyje gali būti mineralų, kurie gali paskatinti pelėsių augimą. Taip pat, jei turite galimybę, naudokite filtruotą vandenį. Tai padės užtikrinti, kad jūsų drėkintuvas ir oras, kuriuo kvėpuojate, neskatins bakterijų augimo.

Vandenį drėkintuve keiskite kasdien, o valykite - kartą per savaitę. Stovintis vanduo taip pat gali paskatinti nepageidaujamų pelėsių atsiradimą.

Reguliariai keiskite filtrus. Nors ne visi drėkintuvai turi filtrus, tačiau jei jūsų turi, keiskite juos taip dažnai, kaip rekomenduoja gamintojas.

Jau suprantate, kad drėkintuvai gali padėti apsaugoti sveikatą, namus bei pagerinti jūsų bendrą gyvenimo kokybę. Jeigu dar neturite tokio prietaiso namuose ir norite palengvinti jo įsigyjimą, oro drėkintuvai internetu suteikia galimybę išsirinkti jums geriausią drėkinimo aparatą neišeinant iš namų. Mūsų internetinė parduotuvė siūlo platų pasirinkima, todėl neabejotinai rasite tinkamiausią jums, jūsų šeimai ir namams.

22-128y

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode