RETRO

Kondicionieriai – privalumai, apie kuriuos nepagalvojate

Šiais laikais oro temperatūrai sparčiai kylant, kondicionieriai nėra prabanga, o būtinybė. Visgi, daugelis žmonių atsisako galimybės turėti oro kondicionavimo sistemą savo namuose vien todėl, kad mano, jog tai yra papildomos išlaidos, kurių jiems nereikia. Tačiau įsigyję oro kondicionierių butui, namams, ar ofisui, gausite kur kas daugiau nei tiesiog prie sienos priklijuotą dėžutę. Pateiksime šešias priežastis, kodėl verta įsigyti oro kondicionavimo sistemą.

1. Apsaugo nuo dehidratacijos ir šilumos smūgių

Ilgą laiką esant dideliam karščiui, gali atsirasti dehidratacija. Taip yra todėl, kad aukšta temperatūra sukelia gausų prakaitavimą ir dėl to jūsų kūnas praranda vandenį. Jei neatsatote prarasto vandens kiekio, rezultatas bus dehidratacija. Kadangi oro kondicionieriai mažina prakaitavimą, jie gali sumažinti vandens praradimo ir dehidratacijos riziką.

Šilumos smūgiai yra dar viena problema, kurią gali sukelti per didelis karštis. Taip yra todėl, kad didelės temperatūros paveiktam organizmui gali būti sunku reguliuoti temperatūrą. Jei ši problema nėra sprendžiama anksti, ilgainiui tai gali pažeisti smegenis ir kitus kūno organus. Kadangi oro kondicionieriai sumažina oro temperatūrą, jie gali padėti išvengti šilumos smūgių.

2. Sumažinina astmą ir alergijas

Oro kondicionieriai cirkuliuoja ir filtruoja orą, pašalindami iš jo teršalus ir pelėsius. Tai ypač svarbu žmonėms, kurie kenčia nuo alergijos ar astmos, kadangi sumažina priepuolį sukeliančių dirgiklių kiekį. Naudojant oro kondicionierius langai yra uždaryti, o tai padeda išvengti aplinkos alergenų, bakterijų ir dulkių patekimo vidun. Visgi, būtina palaikyti sistemą švarią, o filtrus reguliariai keisti. Priešingu atveju kintamoji srovė iš tikrųjų gali prisidėti prie patalpų oro taršos.

3. Apsaugo elektroninius prietaisus nuo perkaitimo

Panašiai kaip ir mūsų kūnai, elektronika taip pat reaguoja į karštį. Telefonai, kompiuteriai, planšetės ir kita buitinė technika gali gesti nuo per didelės, pastovios temperatūros, todėl norint, įrangos eksploatavimo trukmė dėl karščio nemažėtų, reiktų pasvarstyti įsirengti oro kondicionavimo sistemą.

4. Pagerina koncentraciją ir psichinę savijautą

Nesvarbu, ar turite artėjančius egzaminus, ar reikia parengti svarbią prezentaciją darbui, visiems žinoma, kad karštoje ir tvankioje aplinkoje nėra lengva susikoncentruoti į turimas užduotis. Oro kondicionieriai namams yra puiki alternatyva siekiant padidinti darbo produktyvumą karštomis dienomis.

​​5. Geresnė miego kokybė

Miegoti karštoje aplinkoje tikrai nėra lengva. Net jei pavyks užmigti, didelė tikimybė atsibusite išpilti prakaito – jau nekalbant apie prastą miego kokybę, kurią gausite dėl kūno temperatūros. Oro kondicionavimo sistemos tikrai yra šios problemos sprendimas. Esant vėsesnei temperatūrai namuose ne tik patirsite kokybiškesnį miegą, bet ir dažniau atsibusite geros nuotaikos.

6. Apsauga nuo vabzdžių

Oro kondicionierius taip pat gali būti laikomas tam tikra apsauga nuo vabzdžių. Kadangi žmonėms norint pravėsinti namus nereikia atidaryti langų, nepageidaujami įvairūs vabzdžiai nepateks į jūsų gyvenamąją erdvę. Tai ypač svarbu žmonėms, kurie yra alergiški vabzdžiams, pavyzdžiui, bitėms ar vapsvoms, kadangi jų įkandimas gali sukelti sveikatos sutrikimų.

Jei jau nusprendėte investuoti į oro kondicionavimo sistemą, labai svarbu įsigyti tinkamo dydžio oro kondicionierių, kad galėtumėte greitai atvėsinti patalpas, net jei didesni kondicionieriai gali būti brangūs. Jei pataupysite ir įsigysite mažesnį įrenginį, jis turės dirbti kur kas daugiau, todėl ilgainiui išleisite daugiau energijos ir pinigų. Visgi, kondicionierių kaina labai priklauso ir nuo prekės ženklo, ir nuo to, ar jūsų gyvenamoji vieta turi ortakius, taip pat, į bendras išlaidas nereiktų pamiršti ir montavimo darbų, kuriems būtina profesionalų pagalba.

22-128f

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode