RETRO

Verslas jau gali kreiptis paramos mažiau taršioms technologijoms diegti

diegtiPirmadienį paskelbtas kvietimas verslo įmonėms paramai gauti diegiant aplinkai draugiškas, naujesnes ir mažiau energijos vartojančias technologijas. Tam šiais metais iš Klimato kaitos programos numatyta skirti 5 mln. eurų.

Energetikos ministerija kartu su Aplinkos ministerija bei konsultuojantis su rinkos dalyviais, šiemet atnaujino Klimato kaitos programos priemonės „Privačių juridinių asmenų energijos vartojimo efektyvumo įgyvendinimo pagal energijos audito ataskaitas“ tvarkos aprašą, kuris numato šios priemonės finansavimo tvarką pareiškėjams ir jų įgyvendinamiems projektams. 

Pakeitimais padidintos projektų finansavimo galimybių ribos nuo anksčiau buvusio maksimalaus paramos dydžio 200 tūkst. eurų iki 1,5 mln. eurų vienam pareiškėjui, vertinant ir susijusias įmones. 

Taip pat numatyta galimybė pareiškėjui gauti iki 30 proc. avansą energijos efektyvumo priemonių diegimui. Labai mažoms ir mažoms įmonėms sudaryta galimybė energijos efektyvumo priemones diegti pateikus auditoriaus, kuriam suteikta kvalifikacija, supaprastintos apimties ataskaitą. 

Pagal priemonę bus teikiamos subsidijos juridiniams asmenims energijos efektyvumo didinimui ir taip prisidedama ne tik prie racionalaus ir atsakingo energijos vartojimo, tačiau ir mažinami šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimai, darant  teigiamą poveikį klimato kaitai.  

Finansavimo tvarkos pakeitimai numato, kad  maksimali subsidijos suma vienai įmonei gali siekti iki 1,5 mln. eurų, o jos intensyvumas priklausys nuo įmonės dydžio, prioritetą teikiant mažoms ir labai mažoms įmonėms. 

Energetikos ministerija nuolat ir nuosekliai įgyvendina energijos vartojimo efektyvumo didinimo politikos priemones, taip siekiant sukurti palankias sąlygas, reikalavimus ar paskatas, kurie būtų palankūs tam, kad rinkos dalyviai imtųsi energijos vartojimo efektyvumo didinimo priemonių, diegiant naujesnes ir mažiau energijos vartojančias technologijas.

Paraiškas valstybės subsidijai gauti verslo įmonės gali teikti per informacinę sistemą APVIS, Daugiau informacijos apie detalias finansavimo sąlygas rasite čia.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode