Sprogimas

5 geriausios trumpalaikės investicijos už jūsų pinigus

Trumpalaikės investicijos – tai vertybiniai popieriai, kurie perkami ir parduodami trumpesniais nei vienerių iki maždaug penkerių metų laikotarpiais. Trumpalaikių investicijų rūšys, tokios kaip akcijos, įmonių obligacijų fondai, opcionai, obligacijos, iždo vekseliai, komerciniai popieriai, pinigų rinka, investiciniai fondai, indėlių sertifikatai, taupymo sąskaitos ir kai kurios užsienio akcijos. Trumpalaikė investicija nebūtinai reiškia, kad ji yra saugi, tačiau tai tikrai reiškia likvidžią investiciją.

5 populiariausios trumpalaikės investicijos

Yra veiksmingesnių, pajamas generuojančių ir praktiškesnių jūsų dabartinių banko sąskaitų alternatyvų. Nors dauguma šių pasiūlymų vis dar yra susiję su maža rizika, bent jau galite būti tikri, kad jūsų pinigai nebus įstrigę labai ilgam laikui, o „faktinė IG“ nebus arba jos nebus. Štai keletas idealių vietų, kur galite įdėti savo trumpalaikius investicinius fondus.

1. Kripto piniginė

Daugelis skaitmeninių valiutų veikė gerai nuo pandemijos. Tikimasi, kad ji ir toliau didės, nes vis daugiau investuotojų suintrigavo jo galimybėmis generuoti pinigus nei kitomis galimybėmis.

Norėdami gauti grąžą šiandien ar rytoj, jums gali tekti atlikti rizikingesnes prekybos operacijas ir griebtis netradicinių pajamų šaltinių. Štai kodėl jums turėtų būti ypač įdomu turėti kriptovaliutų sąskaitas.

Kai kurios kriptovaliutos prekiauja doleriais santykiu 1:1; taigi, pirkėjai visada gali konvertuoti vieną kriptovaliutą į vieną JAV dolerį. Be to, prekybininkų lėšos gali būti prieinamos bet kuriuo metu; taigi jis labai skystas.

2. Internetinės santaupos

Jei ieškote nulinės rizikos strategijos, kad gautumėte didelę palūkanų sumą už įneštus pinigus, jums gali prireikti didelio pajamingumo taupomosios sąskaitos. Šios sąskaitos leis jums uždirbti nominalias palūkanų sumas, kad paskatintumėte saugoti savo pinigus ir saugoti nuo jų rankas.

Be to, jei turite santaupų internetu, jums nereikės eiti į banką (arba laikytis jokių nereceptinių procedūrų), kad tik įneštumėte santaupų į savo sąskaitą. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai pasiekti platformos svetainę ar programėlę ir atlikti reikiamus veiksmus.

Be sąskaitos registravimo ir lėšų saugojimo, ši technika taip pat nereikalauja iš jūsų beveik jokių pastangų. Didžiausio pajamingumo sąskaita gali pasiūlyti patenkinamas palūkanas be jokių paslėptų mokesčių.

3. Parinktys

Opcionas yra finansinis produktas, leidžiantis prekiauti būsima rinkos verte. Kai perkate opcioną, mokate priemoką už teisę prekiauti rinkoje nustatyta kaina iki nustatytos datos, kai baigiasi opciono galiojimas. Šiuo atžvilgiu pasirinkimo sandoriai yra panašūs į ateities sandorius, tačiau, skirtingai nei ateities sandoriai, nėra prievolės prekiauti, jei to nenorite.

Pasirinkimo sandorių prekyba yra viena iš didelės rizikos investavimo priemonių. Tačiau visi žinome, kad didelės rizikos investicijos dažnai atneša didesnę grąžą. Taigi, jei esate pasirengęs rizikuoti trumpam iškelti vestuves ar įsigyti namą, šis investavimo variantas kaip tik jums.

Yra dar pažangesnių opcionų prekybos metodų, tokių kaip dvejetainių opcionų prekyba. Dvejetainiai opcionai yra finansiniai opcionai, kurie yra su vienu iš dviejų atsipirkimo variantų, jei sutartis galioja iki galiojimo pabaigos: fiksuota suma arba visai nieko. Štai kodėl jie vadinami dvejetainiais opcionais, nes kitokio atsiskaitymo nėra. Daugiau informacijos apie dvejetaines parinktis galite rasti šioje svetainėje.

4. Rinkos sąskaita

Viena iš geriausių alternatyvų banko sąskaitoms, Money Market sąskaitos, suteikia indėlininkams indėlių talonus, čekius ir bankomatų korteles. Pinigų rinkos sąskaitos yra sąskaitos, už kurias mokamos palūkanos, bankų įstaigose arba kredito unijose.

Tačiau to nereikėtų painioti su rinkos investiciniais fondais, nes MMDA arba pinigų rinkos indėlių sąskaitos ir pinigų rinkos sąskaitos turi keletą funkcijų, kurių nėra kitų tipų sąskaitose. Daugumoje rinkos sąskaitų taip pat mokamos didesnės palūkanos nei įprastose sąskaitose. Paprastai jie apima debeto kortelę ir čekių rašymo teises.

Be to, joms taikomi keli apribojimai, todėl jų lankstumas yra mažesnis nei įprastų sąskaitų tikrinimas. Ši alternatyva pagrįsta sąskaitos likučiu, o ne tuo, kiek laiko indėlininkai saugo savo lėšas.

Dėl visų šių veiksnių daugelis žmonių svarstė galimybę įtraukti šią alternatyvą į savo trumpalaikį investicijų planą. Nors rizika vis dar yra minimali, vartotojai gali užsitikrinti didesnes grąžos normas.

Šios sąskaitos taip pat siūlomos tradiciniuose internetiniuose bankuose ir net kredito unijose. Abu jie turi savo privalumų ir trūkumų, palyginti su kitų tipų sąskaitomis. Jų privalumai yra konkurencingos palūkanų normos, debeto kortelės ir čekių rašymo privilegijos bei draudimo apsauga.

Kredito unijos ir bankai paprastai reikalauja, kad klientai sutiktų su minimalia indėlio suma, kad galėtų atidaryti sąskaitą. Taip pat turėtų būti išlaikyta minimali suma, kad jų sąskaita būtų aktyvi. Priešingu atveju jie taikys tam tikrus mokesčius (dažnai mėnesinius mokesčius) klientui, kai likęs sąskaitos likutis jau bus mažesnis už minimalų.

5. Trumpalaikės obligacijos ir ETF

Trumpalaikės obligacijos yra turtas, kurį valdo tik profesionalūs finansų patarėjai. Jos nėra tokios stabilios kaip kitos finansų rinkos; tačiau jie siūlo didesnį potencialų derlių. Šie rinkos produktai taip pat mokės savo klientams pagal dabartinę rinkos būklę (svyruojančių mėnesinių išmokų).

Be to, trumpalaikės obligacijos dažnai baigiasi per dvejus metus ar mažiau. Vien dėl šio fakto ši galimybė gali tapti idealia alternatyva investuotojams, kuriems tinkamas laikas.

Budas.lt nuotr.

22-82

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode