Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuvos laivai ir toliau galės žvejoti Mauritanijos vandenyse

mauritPo dvejus metus trukusių sudėtingų derybų Europos Sąjunga ir Mauritanijos Islamo Respublika pagaliau susitarė dėl naujojo penkerių metų žvejybos laikotarpio. Pagal šį susitarimą Lietuvos žvejai Mauritanijos vandenyse galės sugauti beveik 58 tūkst. tonų pelaginių rūšių žuvų - atlantinių skumbrių ir sardinių.

Šis žvejybos protokolas yra didžiausias ES tvarios žvejybos partnerystės su trečiąja šalimi susitarimas. Jis ES laivams suteiks galimybę tęsti žvejybą Mauritanijos vandenyse geresnėmis techninėmis ir veiklos sąlygomis, atsižvelgiant į mokslininkų vertinimus ir rekomendacijas, tausojant jūrų ekosistemas.

Atstovaudama Lietuvos žvejybos sektoriaus interesams, Žemės ūkio ministerija aktyviai dalyvavo šiose derybose ir siekė užtikrinti galimybę žvejoti kuo palankesnėmis sąlygomis. Mūsų šalis labai suinteresuota žvejybos tęstinumu, nes Mauritanijos išskirtinė ekonominė zona yra vienas svarbiausių Lietuvos tolimojo plaukiojimo laivų žvejybos rajonų. Mauritanijos vandenyse Lietuvos laivai žvejoja beveik 50 metų.


ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode