Parama dėkojame




Sprogimas

2,5 mln. eurų valstybės paramos – negyvenamosios paskirties pastatams renovuoti

negyvenŠiemet iš Klimato kaitos programos bus skirta 2,5 mln. eurų juridinių asmenų negyvenamosios paskirties pastatų renovacijai. Į valstybės paramą pretenduoti gali viešbučių, administracinės, prekybos, paslaugų, gamybos ir kiti negyvenamosios paskirties pastatų savininkai ir valdytojai, išskyrus valstybės ir savivaldybės institucijas.

Paraiškas Būsto energijos taupymo agentūra (BETA) priima nuo birželio 1 d. iki tol, kol pakaks skirtųjų lėšų, bet ne ilgiau kaip iki gruodžio 31 d.

Parama bus teikiama pagal BETA kvietime nurodytas sąlygas projektams, kuriuos įgyvendinus bus pasiekta ne mažesnė kaip B pastato energinio naudingumo klasė ir sutaupoma ne mažiau kaip 40 proc. šilumos energijos sąnaudų.

Klimato kaitos programos lėšomis numatyta kompensuoti 30 proc. investicijų, tenkančių energinį efektyvumą didinančioms priemonėms – šildymo ir karšto vandens sistemos modernizavimui, atitvarų (sienų, lubų, grindų, cokolio), stogo, vidinių pertvarų šiltinimui, vėdinimo sistemos įrengimui ar modernizavimui, atsinaujinančių energijos šaltinių elektros ar šilumos energijai gaminti įdiegimui ir kt.

Kaip numato Ilgalaikė renovacijos strategija, didžioji dalis pastatų šalyje ne vėliau kaip iki 2050 m. turėtų tapti neutralūs pagal anglies dioksido išmetimą ir efektyviai pertvarkyti į beveik nulinės energijos pastatus. Artimiausiu metu turėtų didėti ne tik daugiabučių, bet ir negyvenamosios paskirties pastatų renovacijos sparta.Juridiniams asmenims priklausantys pastatai Lietuvoje sudaro 16 proc. pastatų fondo ploto. Tai daugiausia pramonės, administraciniai ir prekybos objektai.

LR Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode