Sprogimas

Klaipėdoje apdovanotas Metų renovacijos projektas

renovaciAplinkos ministras Simonas Gentvilas kartu su Būsto energijos taupymo agentūra (BETA) ir Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku šiandien įteikė apdovanojimą „Metų renovacijos projekto 2021“ rinkimuose nugalėjusio Klaipėdos daugiabučio bendruomenės, įmonių, kurios įgyvendino projektą, atstovams.

Neišvaizdus sovietinės statybos devynaukštis Taikos prospekte (Nr. 3), vienas pirmųjų uostamiestyje, po renovacijos pasikeitė neatpažįstamai. Simonas Gentvilas, įteikdamas simbolinę lentelę jo gyventojams, kaip klaipėdietis prisiminė, kad dar visai neseniai šis namas nežibėjo, gal net byrėjo, o dabar tapo iš tolo matoma puošmena, harmoningai įsiliejančia į senamiesčio panoramą. 

Pasak ministro, tokie projektai skatina kitus pasitempti ir taip pat pagalvoti apie renovaciją. Jis padėkojo aktyviai namo bendruomenei, administratoriui, projektuotojui už surastą ir prie aplinkos priderintą klaipėdietišką spalvą, baltišką ornamentą.

BETA kartu su Aplinkos ministerija jau kelerius metus iš eilės organizuoja Metų renovacijos projekto rinkimus. Šiemet konkursui buvo atrinkti atnaujinti daugiabučiai namai, geriausiai iliustruojantys renovacijos naudą ir teikiamas galimybes. Iš rinkimuose dalyvavusių 14 projektų daugiausia balsų pelnė trys: Taikos pr. 3 Klaipėdoje, Draugystės g. 25A Marijampolėje ir Stoties g. 14 Šiauliuose.

Tam, kad būtų įgyvendinti Ilgalaikėje renovacijos strategijos nustatyti tikslai, renovacijos apimtys turėtų sparčiai didėti ir susikoncentruoti didmiesčiuose, kur yra daugiausia renovuotinų daugiabučių. Šiuo metu renovacijos lyderės Lietuvoje – mažosios savivaldybės. 

Klaipėda pirmauja tarp didmiesčių pagal atnaujintų daugiabučių dalį (11,5 proc.). Čia 2020 m.  renovuota daugiausia daugiabučių namų šalyje (28). Iš viso uostamiestyje atnaujinta 213 daugiabučių.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode