Sprogimas

Ruošiamasi pokyčiams – pusę medžiagų visuomeninių pastatų statybai sudarys mediena ir kitos organinės medžiagos

50 proc. statybinių medžiagų statant visuomeninius statinius nuo 2024 m. turės sudaryti šiam tikslui skirta mediena ir kitos organinės medžiagos. Aplinkos ministerijoje suburta darbo grupė, kuriai pavesta parengti pasiūlymus, kaip įgyvendinti šią Vyriausybės programos nuostatą, kokius teisės aktus reikėtų parengti ar patikslinti.

Darbo grupei vadovaus aplinkos viceministras Darius Kvedaravičius. Ją sudaro 20 narių. Tai projektavimo įmonių, medienos pramonės įmonių, projektų ekspertizės ir gaisro saugos įmonių asociacijų,  taip pat Savivaldybių asociacijos, Aplinkos ministerijos, VšĮ „Versli Lietuva“ ir kitų organizacijų atstovai. Jie į pirmąjį posėdį kviečiami balandžio 27 d. 13 val.

Darbo grupei keliami tikslai, kad jos pateikti siūlymai padėtų skatinti tvarią statybą iš atsinaujinančių išteklių, mažinti žmogaus veiklos įtaką klimato kaitai, plėtoti šiam tikslui skirtas investicijas.

Aplinkos ministerija laikosi pozicijos, kad medienos panaudojimą statant pastatus galima skatinti nedidinant ūkininkavimo miškuose normos, o efektyviau panaudojant dabar išgaunamus išteklius vidaus rinkoje, užuot medieną eksportavus.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode