Parama dėkojame




Sprogimas

Dėmesys – aplinką saugantiems ūkiams

Agrarinė aplinkosauga – vienas svarbiausių palankaus gamtai ūkininkavimo sprendimų. Apie tokio ūkininkavimo perspektyvas ir laukiančius pokyčius žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas vaizdo susitikime diskutavo su Lietuvos aplinkosauginių ūkių asociacijos atstovais.

Lietuvos aplinkosauginių ūkių asociacijos atstovai domėjosi ekstensyvaus ganymo priemonių pokyčiais naujuoju 2023-2027 m. finansiniu laikotarpiu bei agrarinės aplinkosaugos tvarkomųjų veiksmų rėmimo galimybėmis. Jie taip pat pateikė siūlymus ir rekomendacijas, galinčias, anot jų, padėti šaliai pasiekti užsibrėžtų aplinkosauginių tikslų.

Ministras K. Navickas pabrėžė, kad šių metų Lietuvos kaimo plėtros programos priemonės „Agrarinė aplinkosaugos ir klimatas“ įgyvendinimo taisyklių Žemės ūkio ministerija dėl laiko stygiaus jau nebepakeis, tačiau numatomi pokyčiai ateinančiais metais, planuojant būsimąjį finansavimo laikotarpį. 

Kalbėdamas apie paramos schemas, ministras pabrėžė dirvožemio sveikatos svarbą. Anot jo, paramos schemos turėtų veikti taip, kad būtų remiamos palankiausios konkrečiai vietovei, dirvožemiui, tinkamos ūkininkavimo formos. Tai padėtų pasiekti ir Žaliojo kurso keliamų tikslų.

Pasak ministro, gyvulininkystė gali prisidėti prie pievų sutvarkymo bei, žinoma, prie šalies apsirūpinimo mėsa. Juk Lietuvos piliečių aprūpinimas maistu yra prioritetas.

Susitikimo metu aptartas ir agrarinės aplinkosaugos priemonių konsultavimo paslaugos įvedimas bei kiti aplinkai palankaus ūkininkavimo aspektai.

ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode