Parama dėkojame




Ūkininkai raginami patikslinti savo banko sąskaitas

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) prašo pareiškėjų, norinčių atgauti dėl moduliacijos sumažintas nacionalines išmokas (papildomas nacionalines tiesiogines išmokas ir pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos išmokas (toliau – PNTI/PLNP lėšas), iki š. m. gruodžio 16 d. būtinai patikslinti 2012 m. ir 2013 m. paraiškose nurodytas banko sąskaitas, jei jos pasikeitė.

Pareiškėjui, kuriam buvo pritaikyta moduliacija, mirus, jo paveldėtojai turi pateikti Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA)  prašymą ir paveldėjimo teisės liudijimą.

Lietuvos žemdirbiams dar šiemet bus išmokėti 18,4 mln. eurų, kurie bus skirti kaip kompensacija už sumažintas dėl pritaikytos moduliacijos PNTI/PLNP lėšas. NMA šiems mokėjimams jau yra pasirengusi.

Primename, kad Europos Komisija 2013 m. nutarė taikyti vadinamąją moduliaciją – ūkininkams ir žemės ūkio bendrovėms, kurių bendra ES ir nacionalinių išmokų už pieną, galvijus, žemės naudmenas ir kitos paramos suma viršijo 5 000 eurų, šią ribą viršijanti paramos suma sumažinta 10 proc., sumažinant nacionalinę išmoką. Ūkininkams, kuriems išmokos buvo didesnės kaip 300 000 eurų, finansavimas sumažintas dar 4 proc.

Lietuvai (135 šalies ūkininkams ir žemės ūkio bendrovėms bei Žemės ūkio ministerijai) dėl moduliacijos pateikus ieškinį, Europos Sąjungos Teisingumo Teismas pripažino, jog Europos Komisijos nurodymas pritaikyti moduliaciją buvo neteisėtas.

Atkreiptinas dėmesys į tai, kad sumažintos PNTI/PLNP bus kompensuotos visiems pareiškėjams, o ne tik tiems, kurie kreipėsi dėl to į teismą. Žemės ūkio ministerija ragina visus 13 tūkst. paramos gavėjų NMA interneto svetainėje  www.nma.lt („NMA informacinis portalas“ nuorodoje „Pareiškėjams ir paramos gavėjams“) būtinai pasitikrinti ir, esant poreikiui, atnaujinti savo nurodytą banko sąskaitos  numerį. Jokių kitų papildomų veiksmų ūkininkams atlikti nereikia.

Žemės ūkio ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode