Sprogimas

Šiauliuose į pasaulio taurės varžybas susirinko žirginio sporto elitas

Spalio 14–16 dienomis Šiaulių arenoje jau ketvirtą kartą rengiamos Tarptautinės žirgų konkūrų varžybos, kuriose varžysis net 103 raiteliai su 213 žirgų iš 7 pasaulio šalių. Tarp jų – ir 75 Lietuvos atstovai. Net tris dienas jie kovos dėl CSI2*-W/CSIYH1* konkūrų grupių nugalėtojo titulų ir galimybės patekti į Pasaulio taurės finalą. 

„Tarptautinio lygio varžybos, vykstančios mūsų šalyje, visam Lietuvos žirginiam sportui, jo atstovams yra išties reikšmingas įvykis. Tai jau tapo tradicija, kai po metų pertraukos į Šiaulių areną pademonstruoti savo puikų fizinį pasirengimą susirenka geriausi Lietuvos ir kitų šalių sportininkai. Dedame visas pastangas, kad ši sporto šaka taptų dar populiaresnė ir pritrauktų vis daugiau žirgų mylėtojų“, – teigė Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas ir LTOK Vykdomojo komiteto narys Gediminas Gutkauskas.

Lietuvos vardą gins daugkartinis čempionas

Lietuvai jau ne pirmą kartą atstovaujantis konkūrų raitelis Andrius Petrovas, kurio sąskaitoje – daugiausiai tarptautinių apdovanojimų ir pagerintas Lietuvos šuolio į aukštį su žirgu rekordas, atskleidžia, jog jo tikslas – pergalė sudėtingiausioje „Grand Prix“ rungtyje.

„Nuolat dalyvauju įvairiose varžybose, todėl intensyvios treniruotės, darbas su žirgais jau seniai tapę mano kasdienybe. Iš čia semiuosi patirties ir naujų žinių, o kiekvieną kartą vykdamas į varžybas sau keliu vis ambicingesnius tikslus. Taigi, visiems dalyviams norėčiau palinkėti gerų startų, pajėgių žirgų ir žiūrovų palaikymo“, – sakė konkūrų meistras.

A.Petrovo nuomone, kuo daugiau žirginio sporto varžybų organizuojama Lietuvoje, tuo daugiau pritraukiama žiūrovų, norinčių jas stebėti iš arti ir palaikyti savo favoritus, taigi, kartu didėja ir šios sporto šakos populiarumas apskritai. Šiais metais konkūrų Pasaulio taurės etapas Lietuvoje rengiamas jau ketvirtą kartą, o dalyvių geografija taip pat plečiasi – laukiama svečių iš kaimyninės Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Vengrijos ir Suomijos.

Miestas ruošiasi svečių antplūdžiui

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas džiaugiasi, kad Tarptautinė žirginio sporto federacija, įvertinusi Lietuvos žirginio sporto federacijos ir Šiaulių miesto turimą puikią infrastruktūrą, jau ketvirtus metus iš eilės miestui suteikė garbę surengti didžiausias metų žirgų konkūrų varžybas Lietuvoje.

„Neabejoju, jog mūsų visų laukia puikus tarptautinis žirgų Pasaulio konkūrų taurės etapo renginys, kurio metu galėsime stebėti daugiau kaip 200 žirgų ir raitelių sportinį meistriškumą, o mes, šiauliečiai, turėsime progą dar kartą įrodyti, kad esame sportą mylintis miestas. Tikiu, kad miestiečiai kartu su šeimomis ne tik patys gausiai rinksis į arenos tribūnas karštai palaikyti geriausių šalies raitelių, bet trečiąjį spalio savaitgalį pakvies apsilankyti Šiauliuose ir savo bičiulius iš kitų Lietuvos miestų“, – tikino A.Visockas.

Tris dienas vyksiančio renginio metu susirinkusieji turės galimybę iš arti stebėti raitelių ir žirgų duetų pasirodymus skirtingo sudėtingumo konkūrų rungtyse, po kurių paaiškės įvairių grupių bei prestižinių „Grand Prix World Cup“ ir „Šiaulių miesto Mero taurės“ rungčių nugalėtojai.

Penktadienį ir šeštadienį varžybos prasidės 8 val. 30 min., o sekmadienį – 8 val. Taip pat spalio 15 d., šeštadienį, 16 val. susirinkusiųjų lauks hiphopo grupės „G&G Sindikatas“ koncertas, o spalio 16 d., sekmadienį, 15 val. pasirodymą surengs vaikų mėgstamas „Tele bim-bam“. Sekmadienį tiesioginę varžybų transliaciją iš Šiaulių arenos žiūrovai galės gyvai stebėti per „LRT Kultūros“ kanalą nuo 16 iki 18 val.

Vilnius, spalio 14 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode