Sprogimas

Pagerbta Lietuvos vyrų krepšinio vežimėliuose rinktinė

 Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, penktadienį lankydamasis Kaune, dalyvavo Lietuvos sporto universiteto (LSU) rektoriaus Aivaro Ratkevičiaus inauguracijos ceremonijoje ir šiame universitete vykusiame Lietuvos vyrų krepšinio vežimėliuose rinktinės pagerbime.

„Gerbiamasis Rektoriau, sveikinu Jus su atsakingomis pareigomis ir linkiu, kad savo veikla įneštumėte naujos energijos į sporto ir jį lydinčio mokslo aplinką. Mums reikia ne tik talentingų trenerių, gebančių parengti naujų čempionų, mums reikia ir gerų sveikatinimo, laisvalaikio veiklos specialistų, kurie paskatintų žmones rinktis judrų, sveiką gyvenimo būdą“, – sakė premjeras inauguracijos ceremonijoje.

Prieš ją vykusiame susitikime su LSU vadovybe Vyriausybės vadovui buvo trumpai pristatytos šios aukštosios mokyklos studijų programos, akcentuota taikomosios fizinės veiklos svarba neįgaliųjų sportui. Pokalbio dalyviai sutarė, kad neįgaliesiems fizinis aktyvumas yra pati veiksmingiausia integracijos priemonė, skatinanti žengti pirmą žingsnį iš socialinės atskirties, motyvuoti gyvenimui.

Dalyvaudamas Lietuvos vyrų krepšinio vežimėliuose rinktinės pagerbime, premjeras pažymėjo, kad 2016 metais Lietuvos rinktinė pakeitė Lietuvos vežimėlių krepšinio istoriją – pirmą kartą B divizione užėmė antrąją vietą ir iškovojo kelialapį į aukščiausią (elitinį) A divizioną, kuriame vykdoma atranka į parolimpines žaidynes.

„Lietuvos vežimėlių krepšinio rinktinė per 20 metų nuėjo sunkų kelią ir priartėjo prie parolimpinių žaidynių. Nuoširdžiai džiaugiuosi Jūsų pasiekimais ir dėkoju visai krepšinio komandai (vadovui, treneriui, žaidėjams ir visiems pagalbininkams) už nenuilstamą energiją, kiekvieno iš Jūsų pasiaukojimą ir ryžtą, ištikimybę vežimėlių krepšinio idėjai ir didžiules pastangas nepaisant negalios garsinti Lietuvą pergalėmis, – sakė Ministras Pirmininkas. – Linkiu Jums sveikatos ir ištvermės, gražių ateities planų ir jų įgyvendinimo, sėkmingų startų ir pergalių Europos lygos A divizione. Tikiu, kad Lietuvos vežimėlių krepšinio komanda sėkmingai startuos kitose parolimpinėse žaidynėse Tokijuje“.

Vyriausybės vadovas Kaune pagerbė netikėtai mirusio žymaus filosofo ir visuomenininko profesoriaus Leonido Donskio atminimą, apsilankydamas Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje, kur pašarvota velionio urna.

Prieš atvykdamas į Kauną Ministras Pirmininkas A. Butkevičius penktadienį ryte Stanaičiuose, Kauno rajone, dalyvavo pirmojo „Via Baltica“ (magistralinis kelias A5) rekonstrukcijos etapo darbų užbaigimo šventėje.

Vykdant darbus rekonstruoti 17,34–23,40 km (dešinė kelio pusė) ir 21,84–23,40 km (kairė kelio pusė) kelio ruožai Kauno rajone nuo Garliavos iki Prienų savivaldybės ribos.

„Įsipareigoję užtikrinti, kad Lietuvos keliai ir visa logistikos infrastruktūra atitiktų aukščiausius tarptautinius standartus, mes baigėme pirmąjį kelio „Via Baltica“ rekonstrukcijos etapą. Didelį dėmesį skiriant susisiekimo infrastruktūrai, Lietuva tampa strateginiu logistikos tašku, kur susikerta Rytų ir Vakarų tranzito keliai. Mes tęsime pradėtus darbus ir baigsime viso kelio rekonstrukciją, taip užtikrindami augančius tranzito srautus, o, svarbiausia, vairuotojų ir keleivių saugumą“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Rekonstrukcijos metu pastatyti nauji pėsčiųjų viadukai Stanaičiuose ir Juragiuose, taip pat įrengtas viadukas virš geležinkelio Mauručiuose ir vienas tunelinis viadukas. Tarp gyvenviečių nutiesti jungiamieji keliai, kuriais Kauno priemiesčio vairuotojai galės saugiai pasiekti savo namus. Taip pat įrengtos triukšmą slopinančios užtvaros, apšvietimas Stanaičių ir Juragių gyvenvietėse, rekonstruoti elektros ir elektroninių ryšių tinklai, sutvarkytas pakelės drenažas. Pirmojo etapo darbai kainavo 38,5 mln. eurų.

Penktadienį Vyriausybės vadovas taip pat lankysis Jonavoje, kur dalyvaus Lietuvos socialinių darbuotojų dienos minėjime, Jonavos Senamiesčio gimnazijos sporto aikštyno atidaryme, apžiūrės baigiamą įrengti Jonavos sporto areną.

ELTA

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode