Parama dėkojame




Sprogimas

Lietingi orai nesutrukdė išaiškinti pajėgiausių Lietuvos raitelių

Pirmąjį rudens savaitgalį, rugsėjo 3–4 d., žirginio sporto entuziastus Joniškio rajone esančiame Žagarės žirgyne subūrė Atviras Lietuvos konkūrų čempionatas. Dviejų dienų trukmės varžybose dalyvavo raiteliai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninės Latvijos. Šių metų pajėgiausiems Lietuvos raiteliams iš viso išdalinta dešimt medalių komplektų.

Šį kartą lietingi orai nepakišo kojos

Birželio 17–19 d. Klaipėdos rajone, Dargužiuose, turėjusį vykti Atvirą Lietuvos konkūrų čempionatą ir VMG taurę dėl kilusio škvalo, kuomet stiprus vėjas nusiaubė „Horsemarket“ jojimo centre įsikūrusius žirgų miestelius, organizatoriams teko atšaukti. Nukėlus renginį į rugsėjo pradžią, orai, regis, ir vėl susirinkusiųjų lepinti nesiruošė. Nepaisant lietingo oro, stipriai pakoregavusio raitelių planus dalyvauti varžybose, Žagarėje susirinkę dalyviai šį kartą džiaugėsi puikia varžybine aikšte.

„Dėl birželį kilusios stichijos šių metų čempionatas įgavo neįprastą formą – vykdyti čempionato įskaitas teko skirtingose sporto bazėse, Vilniaus rajone ir Žagarėje. Vis dėlto džiaugiamės, kad net ir užgriuvus gausybei nesėkmių Lietuvos žirginio sporto federacija su privačių klubų iniciatyva įvykdė 2016 m. Atvirą Lietuvos konkūrų čempionatą ir išaiškino visų grupių čempionus bei ir prizininkus“, – kalbėjo Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas.

Žagarėje: jaunų žirgų grupės, jaunimas ir suaugusieji       

Savaitgalį Žagarėje vykusiame dviejų dienų trukmės čempionate dalyvavo skirtingų amžiaus grupių žirgai ir raiteliai: jaunų žirgų 4–5 m. ir 6–7 m. grupė, jaunimo grupė ir suaugusiųjų grupė. Raitelių ir žirgų duetams teko įveikti įvairaus sudėtingumo konkūrų maršrutus, kuriuose kliūčių aukštis svyravo nuo 90 cm iki 150cm. Varžyboms teisėjavo tarptautinės kategorijos konkūrų teisėja iš Latvijos – Inga Mikelsone, o konkūrų maršrutus statė tarptautinės kategorijos maršrutų statytojas, svečias iš Latvijos – Ivo Mikelsons.

Šių metų suaugusiųjų grupės čempiono titulą iškovojo Stasys Jasas su žirgu Sanremo. Antroji vieta atiteko Irmantui Grikieniui ir Glamour For Ever, tuo tarpu trečiąją vietą užėmė Vincas Civinskas ir jo žirgas Erotas. Jaunimo grupėje pirmoji vieta atiteko Lukui Civinskui ir žirgui Endis, o antrąją vietą šioje rungtyje užėmė Justina Pociūnaitė su žirgu Eruditu.

Jaunų 4–5 m. žirgų konkūro čempionu tapo Vincas Civinskas su Diona. Antrąją vietą iškovojo Aivaras Bataitis su žirgu Ruby. Trečioji vieta atiteko Irmantui Grikieniui ir jo žirgui Capo Crimini. Šių metų jaunų 6–7 m. žirgų konkūro čempionu tapo Vincas Civinskas su žirgu Chazo, antrosios vietos laimėtojo titulas atiteko Stasiui Jasui su žirgu Hugo V, o trečiąją vietą užėmė Danielius Gutkauskas ir žirgas Clooney 11.

Vilniaus rajone iškovoti titulai
Kita Lietuvos konkūrų čempionato dalis vyko Vilniaus rajone, Raudondvaryje esančioje „Civinskų žirgų“ teritorijoje. Joje susirungė Mėgėjų I ir II kategorijos, mažųjų ir didžiųjų ponių klasės, jaunučių ir jaunių grupės.

Mėgėjų I grupės kategorijos čempione tapo Jūratė Civinskaitė su žirgu Fobu, antroji vieta atiteko Julijai Taraškevič su žirgu Lennox, o trečiąją vietą užėmė Lina Stanišauskaitė su žirgu Dramina. Mėgėjų II grupės kategorijos nugalėtoju tapo Erlandas Mikėnas ir žirgas Concordia, antrąją vietą šiame konkūre užėmė Edgaras Joniškis su žirgu Qualumos, o trečioji vieta atiteko Rasutei Mažeikienei ir žirgui Felicija.

Mažųjų ponio klasės žirgelių grupėje čempionės titulą iškovojo Augustė Baužaitė ir Mėta, antrąją vietą pelnė Miglė Kazlauskaitė ir Bravo, tuo tarpu trečiąją vieta džiaugėsi Augustė Baužaitė su Čikiu. Didžiųjų ponio klasės žirgelių grupės čepione tapo Tija Valaitytė su Kongu, antroji vieta atiteko Aušrai Stepanauskaitei su poniu Kajum. Trečiąją vietą šioje rungtyje užėmė Sofija Baltsersen su poniu Nemu.

Jaunučių grupės čempionu tapo Liudvikas Šalna su Chan Chan, antrąją vietą užėmė Austėja Žilinskaitė su žirgu Saule, o trečiąją – Emilija Masialskaitė ir žirgas Close of Silver. Jaunių grupės nugalėtoju tapo Lukas Civinskas su Endžiu, antroji vieta atiteko Agnei Žaliauskaitė su žirgu Laceta, trečiąją vietą užimė Sofija Salatkaitė ir Verdis.

Žirginiam sportui Žagarėje – du savaitgaliai iš eilės

Atviras Lietuvos konkūrų čempionatas jau antrasis renginys Žagarėje du savaitgalius iš eilės draugėn sukvietęs žirginio sporto aistruolius. Praėjusią savaitę, rugpjūčio 27–28 d., Žagarės regioninio parko hipodrome taip pat vyko Tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) pasaulio neakivaizdinių dailiojo jojimo varžybos ir Atviras Lietuvos dailiojo jojimo čempionatas.

FEI pasaulio neakivaizdinių dailiojo jojimo varžybų metu išaiškėjo, kuri Lietuvos raitelių komanda yra geriausia šalyje ir toliau tęs kovą tarptautinėje erdvėje. Šių metų geriausios komandos sudėtį sudarė ir nugalėtojų titulą iškovojo: Sandra Sysojeva su žirgu Furst, Rasa Kavaliauskaitė su žirgu F. B. I., Barbora Jakilaitė su žirgu Havanna ir Emilija Novoselska su žirgu Dekors.

Tuo tarpu per Atviro Lietuvos dailiojo jojimo čempionatą išaiškėjo geriausi raitelio ir žirgo įvairių amžiaus grupių duetai. Didžiojo prizo ir Vidurinio I laisvųjų programų su muzika rungtyse čempionės nugalėtoja tapo Sandra Sysojeva su žirgais Forvater ir Furst. Jaunų žirgų 4 m. grupėje geriausia buvo Dalia Katinaitė-Pranckevičienė su žirgu Feel my Dreams. Jaunų 5 m. žirgų grupėje geriausią rezultatą pasiekė ir čempione tapo Rasa Kavaliauskaitė su žirgu Georgeus, taip su žirgu F.B.I. ji tapo ir jaunų žirgų 6 m. čempione.

Mėgėjų II grupėje čempiono titulas atiteko Albertui Šmitui ir žirgui Wiktor. Jaunučių grupės čempione tapo Agota Dūdytė ir žirgas Tenoras, o jaunimo grupės – Aurelija Šukevičiūtė ir žirgas Dekors. Mėgėjų I grupėje nugalėjo Ginta Ališevičiūtė su Alondra. Vaikų čempione, o kartu ir E lygio atviros klasės nugalėtoja tapo Barbora Jakilaitė su nuosavu žirgu Havanna.

Greta LOPETKAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode