Parama dėkojame




Finalas be intrigos: JAV trečiąkart paeiliui tapo olimpine čempione!

 

JAV rinktinė vieną didžiausių turnyro pergalių iškovojo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių finale ir čempionais tapo be intrigos. Mike‘o Krzyzewskio auklėtiniai 96:66 (19:15, 33:14, 27:14, 17:23) sutriuškino Serbijos krepšininkus bei olimpiadą laimėjo trečią kartą iš eilės. Šios rungtynės prie JAV rinktinės vairo M.Krzyzewskiui buvo paskutinės. Jis su komanda iškovojo 76 pergales iš eilės. Tai naujas pergalių serijos rekordas tarptautiniame krepšinyje. M.Krzyzewskis ir Carmelo Anthony čempionais tapo trečią kartą. Tai pirmasis treneris ir pirmasis krepšininkas, tiek kartų tapę olimpiniais čempionais.

Apsiašarojęs C.Anthony po rungtynių paskelbė, kad jam tai paskutinė dvikova olimpinėse žaidynėse.
Amerikiečiai viską išsprendė per pirmąją mačo pusę, kurioje K.Durantas pelnė 24 taškus ir tai tik penkiais taškais mažiau nei Serbijos rinktinė. Serbai paskutinį kartą pirmavo septintąją rungtynių minutę (14-11). JAV tada ketvirtį pabaigė atkarpa 8-1 ir antrajame kėlinyje galutinai perėmė iniciatyvą, kurį laimėjo daugiau nei dvigubai. Jame K.Durantas pelnė 18 taškų, kurio vedama rinktinė prieš ilgąją pertrauką pirmavo 52-29. K.Durantas 30 taškų surinko per pirmuosius tris kėlinius. Jis tris ketvirčius žaidė beveik be keitimų, aikštėje praleidęs 29:11 minučių. Paskutiniame kėlinyje JAV vienu metu pirmavo 41 taško persvarą ir serbai tik nuo tada išlygino žaidimo eigą.
Šios rungtynės buvo visai nepanašios į grupės rungtynes, kuriose JAV serbus įveikė trijų taškų persvara. Šie metai ypač sėkmingi buvo Kyrie Irvingui, kuris ne tik tapo olimpiniu čempionu, tačiau taip pat ir NBA čempionu. Anksčiau tokius metus turėjo tik trys krepšininkai. JAV rinktinė: Kevinas Durantas 30 (5/8 dvit., 5/11 trit., 5/6 baud.), DeMarcusas Cousinsas 13 (15 atk. kam.), Klay Thompsonas 12, Paulas George‘as 9, Carmelo Anthony 7, DeMaras DeRozanas 6, Kyle‘as Lowry 5, DeAndre‘as Jordanas 4, Jimmy Butleris, Draymondas Greenas ir Harrisonas Barnesas po 2. Serbijos rinktinė: Nemanja Nedovičius 14 (5/7 dvit., 1/3 trit., 1/1 baud.), Milanas Mačvanas 11, Milošas Teodosičius 9, Bogdanas Bogdanovičius ir Miroslavas Raduljica po 7, Nikola Jokičius 6, Marko Simonovičius, Stefanas Jovičius ir Stefanas Markovičius po 3.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode