Parama dėkojame




Sprogimas

Rusijos šuolių su kartimi žvaigždė Isimbajeva baigia karjerą

 

Rusijos sporto žvaigždė Jelena Isinbajeva, dukart olimpinė šuolių su kartimi čempionė, penktadienį paskelbė baigianti karjerą lengvojoje atletikoje.

„Jelena Isinbajeva šiandien baigia karjerą“, – žurnalistams sakė 34 metų sportininkė, ketvirtadienį išrinkta į Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) atletų komisiją.

„Maniau, kad labai liūdėsiu, bet šis išrinkimas mane įkvėpė. Nesakau sudie sportui – tik savo sporto šakai“, – aiškino ji.

„Visgi džiaugiuosi, kad išnaudojau savo pajėgumus ir išpildžiau savo svajones“, – pridūrė pasaulio rekordininkė.

Anksčiau penktadienį J.Isinbaeva socialiniame tinkle „VKontakte“ paskelbė minutės trukmės vaizdo įrašą, kuriama matoma, kaip ji šoka su kartimi stadione, kurio tribūnos buvo tuščios.

„Šis šuolis užbaigia mano sportinę karjerą ir atveria mano gyvenimo etapą. Aš nepasiduodu. Aš einu toliau“, – rašė ji.

J.Isinbajeva negalėjo apginti savo titulo Rio de Žaneiro olimpiadoje, kai Tarptautinė lengvosios atletikos federacijų asociacija (IAAF) visai Rusijos lengvaatlečių delegacijai uždraudė dalyvauti šiose žaidynėse, kilus didžiuliam skandalui dėl valstybės palaikomo dopingo vartojimo.

Ši sportininkė yra laimėjusi olimpinį auksą 2004 ir 2008 metais, taip pat yra triskart pasaulio čempionė. J.Isinbajevos pasiektas šuolių su kartimi pasaulio rekordas – 5,06 m – lieka neįveiktas.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode