Parama dėkojame




Sprogimas

Abi Lietuvos porinių dviviečių valčių įgulos kovos dėl olimpiados medalių A finaluose!

 

Antradienį Rio de Žaneire tęsiasi vasaros olimpinės žaidynės, kuriose puikiai rezultatais džiugina Lietuvos porinių dviviečių valčių įgulos. Atkakliame moterų porinių dviviečių valčių pirmajame pusfinalio plaukime antros finišavo Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė. Tokia vieta leido lietuvėms patekti į A finalą, kuriame bus kovojama dėl 1-6 vietų bendroje įskaitoje.

Lietuvės pirmavo didžiąją plaukimo dalį, bet paskutiniuose metruose praleido į priekį graikes Aikaterini Nikolaidou ir Sofią Asoumanaki. Graikės užfiksavo 6 min. 51.99 sek. laiką, o lietuvės finišavo per 6 min. 52.46 sek. Į A finalą pateko ir amerikietės Meghan O'Leary ir Ellen Tomek (6:52.92), kurios vos 0.05 sek. aplenkė 2015 m. pasaulio čempiones Evę Macfarlane ir Zoę Stevenson Naujosios Zelandijos, kurios prarado galimybę kovoti dėl medalių.
Galimybę kovoti dėl medalių išsaugojo ir Mindaugas Griškonis su Sauliumi Ritter. Jie įspūdingai pasirodė vyrų porinių dviviečių valčių antrajame pusfinalio plaukime, kuriame pirmavo nuo starto iki finišo ir užfiksavo 6 min. 14.61 sek. laiką. Už lietuvių nugaros liko italai Francesco Fossi ir Romano Battisti (6:15.24) bei prancūzai Hugo Boucheronas ir Matthieu Androdias (6:16.15) taip pat pateko į A finalą. Vyrų vienviečių valčių antrajame ketvirtfinalio plaukime 18-metis Armandas Kelmelis aplenkė vieną varžovą. Jis 2000 m įveikė per 7 min. 4.67 sek. ir buvo penktas. Tarp trijų geriausių plaukimo sportininkų nepatekęs lietuvis dalyvaus paguodos pusfinalyje. Jame bus kovojama dėl 13-24 vietų bendroje įskaitoje. Iš šio plaukimo į pagrindinį pusfinalį pateko ir toliau dėl medalių kovos Mahe'as Drysdale'as (6:46.51) iš Naujosios Zelandijos, čekas Ondrejus Synekas (6:50.51) ir baltarusis Stanislavas Ščarbačenia (6:55.19).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode