Parama dėkojame




Sprogimas

Laipiojimo sportas – 2020-ųjų Tokijo Olimpinėse žaidynėse

Artėjant Rio de Žaneiro Olimpiadai Tarptautinis Olimpinis komitetas (TOK) Brazilijoje surengė 129-ąją susirinkimo sesiją, kurioje galutinai nusprendė įtraukti penkias papildomas sporto šakas į 2020 metais vyksiančias Olimpines žaidynes. Po ketverių metų Tokijuje Olimpinių medalių komplektai pirmą sykį bus išdalinti mažojo beisbolo, karatė, banglenčių sporto, riedlenčių sporto bei laipiojimo sporto šakų atletams.

Olimpinės svajonės link

Pasaulinė laipiojimo sporto bendruomenė be galo džiaugiasi teigiamu Tarptautinio Olimpinio komiteto sprendimu įtraukti laipiojimo sportą į 2020-ųjų Olimpinės žaidynes. „Patekimas į Olimpines žaidynes jau kurį laiką buvo tarptautinės laipiojimo sporto federacijos (IFSC) pagrindinis tikslas. Džiugu girdėti, jog ilgalaikis kryptingas mūsų federacijos darbas bei pastangos atsipirko ir esame itin dėkingi TOK už suteiktą galimybę parodyti pasauliui laipiojimo sporto unikalumą. Laipiojimo varžybos yra įdomios ir intriguojančios, metančios iššūkį tiek žiūrovams, tiek dalyviams – nesvarbu ar tai boulderingo, ar greituminio lipimo, ar sudėtingumo disciplina“ – po teigiamo sprendimo savo mintimis su laipiojimo sporto bendruomene pasidalino IFSC prezidentas Marco Scolaris.

Olimpinės vertybės ir spartus sporto vystymasis

Laipiojimo sportas atitinka bei siekia ugdyti olimpines vertybes: pagarbą, džiaugsmą dėl įdėtų pastangų, tikslo siekimą, kilnų sportinį elgesį ir garbingą rungtyniavimą, kūno, valios ir proto savybių darną. Tai aktyvi, dinaminė bei sveikatingumą skatinanti sporto šaka prieinama kiekvienam visame pasaulyje. Laipiojimo sporto atletai varžybose demonstruoja aukštą meistriškumo lygį, praplečia žmogaus galimybių ribas bei sėkmingai reprezentuoja sportą. Žmonės su judėjimo ar psichine negalia taip pat yra aktyviai įtraukti į laipiojimo sporto bendruomenę bei turi galimybę savo gebėjimus pademonstruoti neįgaliųjų laipiojimo (paraclimbingo) tarptautinėse varžybose. Pastaraisiais metais laipiojimo sportas sparčiai populiarėja visame pasaulyje bei 2020 metų Olimpinių žaidynių šeimininkėje Japonijoje.

Tolesni planai

IFSC toliau nuosekliai dirbs išvien su nacionalinėmis laipiojimo federacijomis, atletais, Tarptautiniu Olimpiniu komitetu, Tokijo Olimpinių varžybų organizatoriais, rėmėjais bei partneriais, siekiant užtikrinti sėkmingą pasiruošimą žaidynėms bei didinti laipiojimo žinomumą ir matomumą pasaulyje.

„Mums didelė garbė paįvairinti Olimpinių žaidynių programą vienintele vertikalus judesio sporto šaka. Laukia daug techninių bei infrastruktūros sprendimų nuo kurių tinkamumo priklausys kaip mums pavyks pristatyti laipiojimą pasauliui“ – apie ateities darbus užsiminė IFSC generalinė sekretorė Debra Gawrych.

Lietuvos laipiojimo sporto asociacija kartu su šio sporto bendruomene džiaugiasi atsivėrusia galimybe išvysti Lietuvos laipiojimo sporto atletus Olimpiadoje bei yra pasirengusi dirbti išvien su tarptautine laipiojimo sporto asociacija, kad varžybų įgyvendinimas būtų sėkmingas.

Milda KOREVAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode