Parama dėkojame




Sprogimas

Ledo ritulininkas Dainius Zubrus į Lietuvą grįžo su parama jauniesiems ledo ritulininkams

Vilniaus „Akropolyje“ surengtoje ledo ritulininko Dainiaus Zubraus spaudos konferencijoje NHL klubo San Chosė „Sharks“ puolėjas išdalino paramą Lietuvos vaikams, pasidalino mintimis apie praėjusį sezoną ir ateities planus. Kartu su Dainiumi Zubrumi į žurnalistų klausimus atsakė metų sutartį su „Sharks“ pasirašęs kitas lietuvis, vartininkas Mantas Armalis.

Į Lietuvą grįžęs 38-erių lietuvis su savimi atsivežė 30 vaikiškų ledo ritulio aprangos komplektų, kurie bus išdalinti Lietuvos ledo ritulio mokykloms. 4-6 metų vaikams skirta apranga buvo labai laukiama mokyklų, kadangi ji skirta būtent pradedantiesiems žaidėjams išbandyti sporto šaką.

„Sezonas baigėsi apmaudžiai. Kai tu nueini tokį kelią iki NHL finalo, įveiki stiprias komandas, žinoma, norisi, laimėti Stenlio taurę. Apmaudu, tačiau to nepavyko padaryti“,- į klausimą apie pasibaigusį sezoną sakė Dainius Zubrus.

Šiuo metu sutarties su NHL klubu neturintis puolėjas žurnalistams sakė, kad karjeros dar nebaigia.

„Dar nesakau, jog karjera baigta. Sportuoju, laukiu pasiūlymo iš NHL klubų. Tačiau trenktis per visą Ameriką į kitą jos kraštą nebenorėčiau. Sūnui Tomui bus 14, dukrai – 9, tad norėčiau kuo daugiau laiko praleisti su vaikais. Šalia Naujojo Džersio, kur gyvenu ir net keturi NHL klubai, jei sulaukčiau pasiūlymo iš jų – svarstyčiau. Tačiau taip kaip pernai, kuomet sulaukiau pasiūlymo spalio pabaigoje, laukti nebenoriu. Pernai daug laiko praleidau namuose, su šeima, vaikais ir man patiko. Tad mielai norėčiau pabūti tėčiu“,- apie ateitį sakė D.Zubrus.

Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos prezidentas D.Zubrus neatmetė galimybės, jog Lietuvoje galės pasirodyti dažniau. Ledo ritulio žvaigždė neatsakė klausimą, ar tęs karjerą Lietuvos rinktinėje.

„Jei rudenį nuspręsiu nebetęsti karjeros, o abiems atvejams esu morališkai pasiruošęs, neatmetu galimybės dažniau pasirodyti Lietuvoje. Su dauguma Lietuvos mokyklų trenerių esu žaidęs kartu rinktinėje, tad gerai žinau situaciją Lietuvoje ir esu pasiruošęs mokykloms padėti. Pažiūrėsime, kuo galiu būti naudingas. Apie žaidimą Lietuvos rinktinėje dar sunku ką nors pasakyti, pažiūrėsime kaip klostytis situacija“,- kalbėjo D.Zubrus. Asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ yra išsikėlusi tikslą 2018 metais ledo ritulio čempiobato

D.Zubraus pėdomis žengia vartininkas Mantas Armalis. Lietuvis pasirašė sutartį su „Sharks“ klubu metams  ir tikisi įsitvirtinti pagrindinėje komandoje.

„Sharks“ klube į antrojo vartininko vietą kartu su manimi pretenduoja trys vartininkai. Pagrindinis vartininkas Martinas Jonesas tikrai labai geras žaidėjas, o antroji vieta klube ir yra mano taikinys. Pagrindinis darbas vyksta nuolat, tačiau viskas paaiškės rugsėjį, treniruočių stovykloje. Atgal į Švediją nebegrįšiu, liksiu už Atlanto bet kokiu atveju, pateksiu į pagrindinę komandą ar ne“- sakė Lietuvos rinktinės vartininkas M.Armalis.

Po spaudos konferencijos abu ledo ritulininkai vaikams pristatė D.Zubraus atgabentą paramą ir kartu su trijų Vilniaus ledo ritulio mokyklų ir Elektrėnų D.Kasparaičio mokyklos vaikais lipo ant ledo.

hockey.lt informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode