Parama dėkojame




Sprogimas

VDU krepšininkai – Europos čempionai


Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) atstovai, Arūno ir Vlado Juknevičių auklėtiniai Zagrebe (Kroatija) vykusiose Europos universitetų žaidynėse Lietuvai iškovojo nugalėtojų taurę ir aukso medalius.


VDU krepšininkai krepšinio turnyre, kuriame varžėsi 20 komandų, laimėjo visas 6 rungtynes, o finale 13 taškų skirtumu 95:82 pranoko žaidynių šeimininkų – Zagrebo universiteto sportininkus.
„Džiugu, kad tęsiame tradicijas ir jau septintą kartą esame stipriausi tarp Senojo žemyno krepšinio komandų – penkis kartus triumfavome Europos studentų krepšinio čempionate ir jau antrąkart Europos studentų žaidynėse“, – teigia VDU krepšinio komandos treneris Arūnas Juknevičius. Trenerio teigimu, kiekviena pergalė yra itin svarbi dėl ne tik dėl universiteto, bet ir visos Lietuvos garbės. „Lietuva – krepšinio šalis, dėl to atsakomybė – tik didesnė, o titulą iškovoti visada lengviau, nei jį apginti“, – pasakoja A. Juknevičius.
Į simbolinį geriausių žaidėjų penketą pateko du VDU krepšinio komandos žaidėjai Donatas Sabeckis ir Marius Valukonis. Europos universitetų žaidynių nugalėtojais tapo Lukas Grabauskas, Marijus Užupis, Donatas Sabeckis, Ignas Labutis, Justas Tamulis, Paulius Sorokas, Rytis Juknevičius, Dominykas Domarkas, Adomas Drungilas ir Airidas Nutautas.
„Buvo mažai laiko visiems kartu pasiruošti šioms žaidynėms, kadangi dalis žaidėjų dalyvavo SELL žaidynėse, dalis – Kinijoje, kiti – turnyre Kaune. Apskritai, į Europos universitetų žaidynės patekti yra nelengva, nes pirmiausia reikia tapti ir Lietuvos studentų krepšinio lygos čempionais“, – teigia A. Juknevičius.
Antradienio vakarą čempionai grįžta į gimtąją Lietuvą, tačiau ne visi. Penki iš jų, I. Labutis, J. Tamulis, L. Grabauskas, M. Užupis ir komandos vadovas V. Juknevičius, tęs kovas žaidynėse – dalyvaus 3×3 krepšinio čempionate.

Simona  Sutkutė
Vytauto Didžiojo universitetas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode