Parama dėkojame




Sprogimas

Miglei Marozaitei – Europos jaunimo ir jaunių dviračių treko pirmenybių Italijoje bronza

Italijoje finišuojančio Europos jaunimo (iki 23 metų) ir jaunių (iki 18 metų) dviračių treko čempionato paskutinę varžybų dieną – sekmadienį – Lietuvos atstovė Miglė Marozaitė pasipuošė bronzos medaliu.

20-metė panevėžietė, kurią treniruoja Dmitrijus Leopoldas, trečią vietą užėmė jaunimo merginų keirino rungtyje, kurioje dalyvavo 16 dviratininkių.

Aukso medalį iškovojo olandė Elis Ligtlee, o sidabro apdovanojimą pelnė belgė Nicky Degrendele. Finale dėl 1-6 vietų M. Marozaitė aplenkė Lenkijos, Vokietijos ir Italijos atstoves.

Pasak Lietuvos dviračių sporto federacijos, lietuvaitė pirmojo etapo antrajame važiavime finišavo paskutinė – šešta, o po to laimėjo pirmąjį paguodos važiavimą ir pateko į pusfinalį. Pirmajame pusfinalio važiavime Lietuvos dviratininkė užėmė trečią vietą ir pateko į pagrindinį finalą.

Jaunimo vaikinų keirino rungtyje, kurioje dalyvavo 24 dviratininkai, 21–erių metų Svajūnas Jonauskas buvo dešimtas, o jo bendraamžis Vasilijus Lendelis – 12-as. Europos jaunimo čempionu tapo prancūzas Thomas Copponi.

V. Lendelis pirmojo etapo pirmajame važiavime finišavo pirmas ir iškart pateko į pusfinalį. S. Jonauskas pirmojo etapo ketvirtajame važiavime buvo trečias, o ketvirtajame paguodos važiavime užėmė pirmą vietą ir taip pat iškovojo kelialapį į pusfinalį. Deje, pusfinalis Lietuvos dviratininkams buvo nesėkmingas.

V. Lendelis pirmajame pusfinalyje finišavo ketvirtas, o S.Jonauskas antrajame pusfinalyje liko penktas. Važiavime dėl 7-12 vietų Svajūnas finišavo ketvirtas, o Vasilijus – šeštas.

Iš viso šiame čempionate Lietuvos dviratininkai pelnė net keturis medalius. Olivija Baleišytė jaunių 2 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse iškovojo aukso, daugiakovės varžybose (omniume) – sidabro, o V. Lendelis jaunimo sprinto lenktynėse – bronzos medalius.

Montikjaris, liepos 17 d. (BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode