Parama dėkojame




Sprogimas

Dar viena „pavasariečių“ pergalė

Šiauliečiai, miesto svečiai ir įvairių sporto varžybų dalyviai tikrai galėjo pajusti artėjančios olimpiados dvasią, nes saulės nutviekstoje Talšos ežero pakrantėje gegužės 28-osios rytą prasidėjo 27-oji Olimpinė diena. Joje dalyvavo rekordinis skaičius žmonių – per 15 tūkst.

Nugalėjo mažeikiškiai
Į šios dienos programą buvo įtrauktos ir Lietuvos mokyklų žaidynių kvadrato finalinės varžybos, kuriose varžėsi keturios stipriausios komandos. Tokią teisę jos iškovojo, prieš tai įveikusios priešininkus rajoninėse, zoninėse ir tarpzoninėse varžybose. Tarp keturių stipriausių komandų buvo Mažeikių „Pavasario“ pagrindinės mokyklos jaunieji sportininkai (gimę 2005 m. ir jaunesni), kurie, Olimpinėje dienoje įveikę Druskininkų, Kelmės ir Rokiškio komandas, tapo nugalėtojais. Kaip sakė komandos treneris kūno kultūros vyr. mokytojas Virginijus Januševičius, vaikams labai patiko tai, kad visoms rungtynėms teisėjavo LKL teisėjas Antanas Ramanauskas. Pasibaigus varžyboms šauniausi jaunieji sportininkai buvo iškilmingai apdovanoti pagrindinėje šventės scenoje prie Talšos ežero. Nugalėtojų taurę, medalius ir Diplomus sportininkams įteikė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbonavičius bei Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. Pati šventė buvo organizuota labai aukštame lygyje, vaikai buvo pamaitinti, galėjo pasižiūrėti įvairių renginių ir pasiklausyti koncerto.

Mokiniai universalūs


Mokytojas V. Januškevičius ir mokyklos direktorius Stanislovas Jakučinskas akcentavo vaikų užsidegimą ir norą dalyvauti varžybose, taip pat labai išskyrė didelį tėvų palaikymą, kurie sirgdami už saviškius irgi nemažai prisidėjo prie pergalės: „Kelias į pergales ateina per sunkų darbą. Jau nuo rugsėjo mėnesio mokiniai pradeda lankyti treniruotes, o jos vyksta net keturis kartus per savaitę. Atkaklus darbas ir vaikų begalinis noras bei gebėjimai šiais mokslo metais mūsų mokyklai leido tris kartus tapti čempionais - varžybose „Drasūs, stiprūs,vikrūs“, lengvosios atletikos trikovės ir kvadrato rungtyse“. Pašnekovai pažymėjo, kad šiandieniniai mokiniai yra labai universalūs. Papildomai lanko Sporto mokyklos būrelius, Muzikos mokyklą bei šoka. „Ir, kas svarbiausia, didelė dalis tų vaikų labai gerai mokosi. O mūsų tikslas ir yra, kad vaikas užaugtų sveikas, išsilavinęs ir turtingas dvasiškai“,- džiaugdamasis pasiekimais sakė direktorius S.Jakučinskas.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Nuotrauka autoriaus

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode