Parama dėkojame




Europos čempionate – prizinės vietos

Praėjusią savaitę Lenkijoje, Gdynėje, vykusiame Europos svarsčio kilnojimo čempionate Lietuvos rinktinės sudėtyje dalyvavo ir trys mažeikiškiai, kurie pelnė prizines vietas.

Dalyvavo rinktinės sudėtyje

      Gegužės 11–16 d. vykusiame Europos čempionate tarp kitų šalių dalyvavo ir Lietuvos rinktinė, kurią sudarė 22 sportininkai. Mažeikių rajonui atstovavo trys sportininkai: Rimantas Inta, Vytautas Kekys ir Irmantas Bunkus. Iš viso į čempionatą susirinko per 350 dalyvių.

      Pasak R. Intos, Lietuvos rinktinė pasirodė puikiai, pelniusi 22 medalius.

Tapo nugalėtojais

      R. Inta informavo, jog ilgo ciklo rungtyje dalyvavę V. Kekys ir I. Bunkus tapo nugalėtojais savo svorio kategorijose. V. Kekys svorio kategorijoje iki 63 kg svarstį išstūmė 53 kartus ir laimėjo pirmąją vietą, o I. Bunkus svorio kategorijoje iki 68 kg išstūmė 68 kg ir taip pat tapo nugalėtoju.

      R. Inta dalyvavo visose trijose disciplinose ir pelnė medalius. Dvikovėje, kur vyksta svarsčio stūmimas nuo krūtinės ir rovimas, išstūmė 100 kartų ir išrovė 150 kartų. Susumavus bendrą rezultatą, sportininkas užsitikrino čemiono vardą. Ilgo ciklo rungtyje liko antras, išstūmęs svarstį 61 kartą, o komandinėje estafetėje iš penkių dalyvių Lietuvos atstovai, tarp kurių buvo ir R. Inta, surinko 171 tašką ir užėmė trečiąją vietą, nusileidę rusams ir ukrainiečiams.

      „Džiaugiamės ne tik gražiu oru čempionato metu, bet ir pasiektais rezultatais. Tikimės, kad tsaip pat seksis ir kitose varžybose ateitykje“, – sakė R. Inta.

Nuotraukoje: Lietuvos rinktinės atstovai. Pirmas iš kairės – V. Kekys, antras iš kairės – I. Bunkus, antras iš dešinės – R. Inta.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode