RETRO

Prasidėjo papildomas priėmimas į universitetus ir kolegijas

kolegijasNuo rugpjūčio 3 d. iki 5 d. stojantieji gali registruoti prašymus ir dalyvauti papildomame priėmime į likusias laisvas studijų vietas universitetuose ir kolegijose.

Šiame etape į valstybės finansuojamas studijų vietas ir studijų stipendijas gali pretenduoti tie stojantieji, kurie pagrindinio priėmimo metu nesudarė jokios sutarties arba sudarė valstybės nefinansuojamų studijų sutartį.

Stojantieji kviečiami teikti prašymus Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje (BPIS), jungiantis per Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) tinklalapį. Papildomame priėmime stojantieji gali registruoti atnaujintus prašymus arba, jeigu nedalyvavo pagrindiniame priėmime, teikti naujus prašymus priimti studijuoti į universitetinių ar koleginių studijų programas, kuriose dar liko laisvų vietų. Teikiant prašymą galima nurodyti ne daugiau kaip 6 pageidavimus.

Papildomo priėmimo laikotarpiu vyks ir stojančiųjų į ugdymo mokslų studijų programas motyvacijos vertinimas, ir stojamieji egzaminai į meno krypčių programas.

Kvietimai studijuoti bus skelbiami rugpjūčio 10 d. iki 12 val., juos stojantieji ras prisijungę prie priėmimo informacinės sistemos, taip pat gaus nurodytu elektroninio pašto adresu. Suteikiama galimybė sutartis sudaryti tiek elektroniniu būdu (nuo rugpjūčio 10 d. 15 val. iki 12 d.), tiek atvykus į aukštąją mokyklą (nuo rugpjūčio 11 d. 8 val. iki 12 d.).

Daugiau informacijos apie bendrąjį priėmimą į pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas galima rasti LAMA BPO tinklalapyje.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode