Sprogimas

Pasaulio kurčiųjų vasaros žaidynių prizininkams – padidintos premijos

premijosŠiandien į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją rinkosi neseniai iš Pasaulio kurčiųjų vasaros žaidynių Brazilijoje grįžę Lietuvos sportininkai. Šalies atletai jose iškovojo iš viso 10 medalių: 2 aukso, 5 sidabro ir 3 bronzos. Sportininkams už šiuos laimėjimus dėkojo ir padėkas įteikė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė bei socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. 

„Jūsų pergalės – sunkaus darbo, atsidavimo, kantrybės, ištvermės, nuoseklumo pavyzdys. Sergame už jus, palaikome, jaudinamės – ir kai jums sekasi, ir kai pergalė išsprūsta. Ačiū, kad savo laimėjimais kuriate šventę ir mums. Labai svarbu, kad jūs esate pavyzdys jaunimui, įrodantis, jog viskas yra įmanoma, jeigu turi tikslą“, – kalbėjo J. Šiugždinienė. 

Ministrė pasidžiaugė, jog sportininkus pasieks gerokai didesnės valstybės premijos. Kaip tik prasidėjus Kurčiųjų žaidynėms Brazilijoje Vyriausybė patvirtino naują valstybės premijų dydžių nustatymo ir skyrimo tvarką – už paralimpinėse ir kurčiųjų žaidynėse iškovotas 1–4 vietas premijos padidėjo daugiau nei tris kartus, dabar valstybės premija už kurčiųjų žaidynėse iškovotą 1-ąją vietą siekia 64 tūkst. eurų, už 2-ąją vietą – 32 tūkst. eurų, už 3-iąją vietą – 24 tūkst. eurų, už 4-ąją vietą – 12,8 tūkst. eurų. Valstybės premijoms už Pasaulio kurčiųjų žaidynėse sportininkų iškovotus laimėjimus išmokėti bus skirta beveik 700 tūkst. eurų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė taip pat minėjo, jog jau parengti ir derinami Sporto įstatymo pakeitimai dėl valstybės stipendijų ir socialinių garantijų sportininkams. Parengti ir atitinkami Sveikatos draudimo, Valstybinio socialinio draudimo, Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymų pakeitimai. 

„Siekiame, kad sportininkai visą savo laiką galėtų skirti sportui – juk tai ne hobis, tai darbas, kurio rezultatais džiaugiasi ir didžiuojasi visa šalis“, – sakė J. Šiugždinienė. 

„Jūsų ryžtas ir pasiekimai liudija, kad kliūtis, barjerus ir stereotipus įveikti yra įmanoma. Iškovotos pergalės ypač svarbios ne tik kaip pasiekimas ir rezultatas, bet ir kaip įkvėpimas visiems dvejojantiems savimi ar savo galimybėmis. Atkakliu darbu, valios stiprybe ir atvira širdimi kiekvienas gali turėti lygias galimybes siekti savo pergalių“, – sakė M. Navickienė. 

Padėkomis pagerbti 14 sportininkų ir 7 treneriai. 

Lietuvos lengvaatlečiai Vytenis Ivaškevičius ir Mindaugas Jurkša Kurčiųjų žaidynėse iškovojo atitinkamai aukso ir sidabro medalius rutulio stūmimo rungtyje. Šarūnas Zdanavičius šioje rungtyje buvo ketvirtas. Sidabrą Lietuvai iškovojo ir disko metikas Mažvydas Paurys. Lengvaatlečių treneriai – Sigitas Liepinaitis ir Mantas Jusis. 

Imtynininkas Mantas Kazimieras Sinkevičius aukso medalį pelnė graikų-romėnų imtynių rungtyje (77 kg svorio kategorijoje). Jį treniruoja Saulius Liaugminas.

Vyrų dvejetų badmintono turnyre Ignui Reznikui su Kazimieru Dauskurtu atiteko sidabro medaliai. I. Reznikas individualiose varžybose užėmė ketvirtą vietą. Sportininkų treneris – Donatas Narvilas.

Paplūdimio tinklininkės Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė namo parsivežė bronzos medalius. Sportininkes treniruoja Paulius Matulis. 

Orientavimosi sporto komanda – Adrija Atgalainė, Mantas Volungevičius, Donatas Tumaitis ir Gedvilė Diržiūtė – laimėjo sidabro medalį mišrių sprinto estafečių rungtyje. A. Atgalainė vicečempione tapo ilgojoje trasoje, o M. Volungevičius toje pačioje rungtyje tarp vyrų buvo trečias. 

M. Volungevičius poroje su Vilte Kanapinskaite iškovojo bronzos medalius super sprinto estafečių varžybose. 

Orientacininkus treniruoja Laimis Drazdauskas ir Tomas Kuzminskis.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode