Sprogimas

Vyriausybė leido olimpinę krepšinio atranką Kauno arenoje stebėti daugiau žmonių

stebetiOlimpinę krepšinio atranką Kauno „Žalgirio“ arenoje stebėti su galimybių pasu galės daugiau žmonių – Vyriausybė trečiadienį leido užpildyti 75 proc. šios arenos.

„Tai galima vertinti ir kaip eksperimentinį renginį, kuriuos darė ir daro kitos šalys, tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad šitam eksperimentui Vyriausybės karantino nutarime turime 18 punktą, kuriame yra galimybių paso reikalavimai tiek dėl vakcinacijos, tiek dėl testavimo“, – žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Taip kad sąlygos nėra jau tokios paprastos, bet taip, tokio dydžio renginį, tokio dydžio žiūrovų buvimą uždaroje patalpoje galima traktuoti kaip ir eksperimentinį renginį. Tikimės, kad organizatoriai padės mums jį padaryti taip, kad jis būtų geras pavyzdys“, – pridūrė jis.

Vyresni nei šešerių metų žiūrovai turės dėvėti apsaugines veido kaukes.

Sporto renginių metu Kauno „Žalgirio“ arena talpina per 15 tūkst. žiūrovų, tad turnyro metu rungtynes galės stebėti per 11 tūkst. žiūrovų.

Olimpinės atrankos turnyras Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis, jame varžysis Lietuvos, Angolos, Lenkijos, Pietų Korėjos, Slovėnijos ir Venesuelos komandos. 

Olimpinės atrankos turnyrai taip pat vyks Serbijoje, Kanadoje ir Kroatijoje, dėl keturių kelialapių iš viso varžysis 24 komandos.

Šiuo metu į Tokijo olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyrą kelialapius yra iškovojusios 8 rinktinės – šeimininkė Japonija, JAV, Argentina, Ispanija, Prancūzija, Australija, Nigerija ir Iranas.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode